Društvena mreža trijumfovala na dodeli Zlatnih globusa

0
Film Društvena mreža o osnivačima Facebooka dobio je četiri priznanja, između ostalih - u kategorijama najbolja drama i najbolja režija.

Za najboljeg glumca u drami proglašen je Kolin Firt, za ulogu britanskog kralja Džordža Šestog u filmu The King's Speech, dok je nagrada za najbolju glumicu pripala Natali Portman za rolu u trileru Black Swan.

Na svečanosti održanoj u Beverli Hilsu, film o lezbijskoj porodici The Kids Are All Right dobio je dve nagrade - za najbolji mjuzikl ili komediju i za najbolju glumicu u toj kategoriji - Anet Bening.

Nagrada za najboljeg glumca u mjuziklu ili komediji dodeljena je Polu Đamatiju za rolu u filmu Barney's Version.

Bokserska drama The Fighter dobila je nagrade za epizodne uloge koji su pripali Kristijanu Bejlu i Melisi Leo.

 

Društvena mreža je pored nagrada za najbolju dramu i za režiju, koja je dodeljena Dejvidu Finčeru, dobila i Zlatni globus za scenario - Aron Sorkin  i za muziku - Trent Reznor i Atikus Ros.

Priča o igračkama 3D proglašena je za najbolji animirani film, dok je Zlatni globus za najbolji film snimljen izvan engleskog govornog područja dobilo dansko ostvarenje Haevnen (Osveta).

U kategoriji televizijske produkcije, trijumfovala je serija Glee sa tri nagrade - za najbolju TV komediju, najbolju mušku epizodnu ulogu - Kris Kolfer i najbolju žensku epizodu - Džejn Linč.

Serija Boardwalk Empire dobila je dve nagrade - za najbolju dramu i u kategoriji najbolji glumac u TV drami Stiv Bušemi.

Al Paćino nagrađen je u kategoriji najbolji glumac u miniseriji ili televizijskom filmu, za rolu u You Don't Know Jac", dok je za najbolju glumicu u istoj kategoriji proglašena Kler Dejns za rolu u Temple Grandin.

Nagradu za karijeru Sesil B. Demil dobio je glumac Robert de Niro.

makonda-tracker