usvajanje dolazi u obzor

Goca Tržan o vantelesnoj oplodnji prenela ženama poruku: Budite pozitivne, radujte se životu i ne očajavajte!

0

Pevačica je rešila da ne odustaje od trudnoće...

foto: Marina Lopičić
foto: Marina Lopičić

 

Popularna pevačica Goca Tržan već jedanaest godina uživa u ulozi majke kada je u braku sa bivšim suprugom Ivanom Marinkovićem dobila ćerkicu Lenu.

 

Iako joj i dalje ne polazi za rukom da sa svojim sadašnjim suprugom Rašom Novakovićem proširi porodicu i njemu podari naslednika, ona ne odustaje, pa je tako u toku procesu pripremanja za vantelesnu oplodnju.

 

Počela sam sa pripremama. Zasad su to samo pregledi, davanje krvi i razne analize koje zahtevaju vreme - rekla je Goca.

 

Pevačica je uvek javno govorila da nikada nije klonula zbog životnih nedaća, pa je tako ni bezuspešni pokušaji neće navesti da svojim željama nađe zamenu - da usvoji dete ako u krajnjem slučaju ne bude mogla da zatrudni ni uz pomoć veštačke oplodnje.

 

- Nisam ja baš osoba koja lako odustaje. Izuzetno poštujem ljude koji se odluče na usvajanje, ali ja sam ostvarena kao majka već jednom, ako uspemo i drugi put, to će biti čist dar od Boga - kroz osmeh kaže Goca koja u ovoj borbi ima veliku podršku supruga Raše, ali i ćerke Lene, kao i svoje, ali i suprugove porodice.

 

 

A post shared by Goca Trzan (@gocatrzan) on

 

Budući da su mnoge njene koleginice bile u sličnoj situaciji, one su se okrenule Bogu smatrajući da je to jedini način da im se usliše molitve. Goca je istakla da nema isti pogled na to, a objasnila je i zašto.

 

- Sama činjenica da verujem da mogu još jednom ostati u drugom stanju je religija za sebe. Bog je svuda i pomoći će nam ako verujemo. Ne moram da odlazim u crkvu da bi mi Bog pomogao - poručuje pevačica, koja je nedavno bila na odmoru u Grčkoj, a sada se iznova vraća pregledima kako bi telo pripremila za sve ono što je čeka tokom procesa vantelesne oplodnje.

 

Obožavaoci koji je vole i poštuju njen rad često se poistovećuju sa problemima koje pevačica nikada nije krila od javnosti, a ona im je ovom prilikom poručila na šta se treba osvrnuti u životu.

 

- Budite pozitivne, radujte se životu i ne očajavajte - kaže Tržanova, koja smatra da je najgore kada žena izgubi veru da će postati majka i da neuspele trudnoće ili pokušaje doživljavaju traumatično.

 

 

makonda-tracker