25 NAJ ŽENA 2010. GODINE

18
Magazin Story objavljuje svoju listu 25 Naj Žena. Onih koje su intrigirale javnost, one koje su oduševljavale, one koje su iznenađivale, fascinirale, ostavljale bez daha i, svakako, nisu ostale neprimećene

1. Nataša Ninković

Jedna od naših najuspešnijih glumica, a po oceni čitalaca Storyja i najharizmatičnija žena s ovih prostora, Nataša Ninković, ostvarila je san mnogih koleginica i u godinu koja je na izmaku zakoračila velikom ulogom Margarite u predstavi Mačka na usijanom limenom krovu, koja je svoju premijeru imala krajem 2009. godine. Osim toga, briljirala je i u filmskom omnibusu Neke druge priče, gde je sa kolegom s klase Sergejem Trifunovićem otkrivala nove profesionalne mogućnosti. Sam kraj 2010. doneo joj je u matičnom Narodnom pozorištu ulogu Hede Gabler u istoimenom komadu rediteljke Snežane Trišić. Inače, Nataša je 14. septembra proslavila trinaestu godišnjicu braka sa biznismenom Nenadom Šarencem s kojim ima devetogodišnje blizance Luku i Matiju.

 

2. Milena Dravić

Legendarna dama glumačke scene Milena Dravić svoju publiku i ove godine milovala je svojim oduvek blagonamernim i vedrim porukama koje je utkala u sve svoje uloge. Svoju višedecenijsku karijeru ove godine uveličala je ulogom u kratkometražnom filmu Sreća, potom u rediteljskom debiju Bojana Vuletića Practical Guide to Belgrade with Singing and Crying koji je trenutno u postprodukciji, ali i ulogom načelnice policije u seriji Šesto čulo. Gotovo čitavo proleće okupirale su joj pripreme oko premijere crnohumorne komedije Harold i Mod Kolina Higinsa, a u režiji Milana Karadžića, koja se posle trideset godina vratila se na scenu Beogradskog dramskog pozorišta. Nakon što se 6. juna

poklonila beogradskoj publici, Milena je dosta putovala, a među lepšim impresijama ostaće joj one iz Rijeke i Ženeve.

 

3. Svetlana - Ceca Ražnatović

Folk diva Svetlana - Ceca Ražnatović godinu za nama završila je i više nego uspešnom turnejom u Australiji. Neposredno pre nje održala je dva solistička koncerta u Skoplju, ali je svoje obožavaoce obradovala i najavom da će uskoro objaviti novi album, a na Vidovdan iduće godine najverovatnije održati i koncert na beogradskoj Marakani. Nakon razornog zemljotresa koji je pogodio Kraljevo, Ceca je u svoje ime, i u ime svoje dece Veljka i Anastasije, donirala novčanu i materijalnu pomoć najugroženijim porodicama. Koliko je fascinantna svedoči i činjenica da je nedavno dobila poziv od svetski nagrađivane produkcijske kuće Monfils iz Malezije koja želi da snimi dokumentarni film o njenom životu. 

 

4. Branka Katić

Ovu godinu popularnoj glumici Branki Katić okitila je nagrada Carica Teodora za najbolju žensku ulogu u filmu Žena sa slomljenim nosem, na Filmskom festivalu u Nišu, a dobila je i Zlatno oko na Filmskom festivalu u Cirihu. Osim toga, nastavila je snimanje veoma popularne američke serije Big Love, ali je briljirala i u filmu The big picture rame uz rame sa holivudskom zvezdom Ketrin Denev. Inače, ova lepa dama je u Los Anđelesu, gde inače živi, proslavila i desetogodišnjicu braka sa engleskim rediteljem Džulijanom Farinom sa kojim ima dva sina Luija i Džoa.

 

5. Jovana Nikolić

Atraktivna pevačica Jovana Nikolić pamtiće 2010. godinu kao odskočnu dasku u svojoj karijeri jer je njen prvi album Udahni duboko ugledao svetlost dana, dok je za numere Moli, moli i Sretan put stigla da snimi i spotove. Na osnovu rezultata prodaje i reakcije publike uvrstila se u sam vrh estradnog neba. Inače, dama vrhunskih vokalnih sposobnosti nedavno je od fatalne plavuše odlučila da postane smerna brineta i na taj način u potpunosti promeni vizuelni identitet. Inače, Jovana je rešila da pred svojim obožavaocima nema tajni pa je u nekoliko intervjua istakla kako se kaje zbog plastičnih intervencija kojima se podvrgla, i priznala da, kada bi mogla da vrati vreme, nikada ne bi ponovila iste greške.

 

6. Anica Dobra

Pored toga što već godinama pleni šarmom i razoružavajućim osmehom, glumica Anica Dobra jedna je od malobrojnih osoba koje svoju karijeru grade temeljno i pažljivo birajući uloge. Godina na izmaku bila joj je više nego uspešna, a upotpunila ju je izuzetnim projektima. Anica je u julu 2010. godine poslužila kreatorki Verici Rakočević kao inspiracija za atraktivnu haljinu koju je osmislila za Storyjev dizajnerski mesec. Pored toga, zablistala je u glavnoj ulozi u filmu Srđana Koljevića Žena sa slomljenim nosem za koju je dobila nagradu za najbolju glumicu na festivalu u Monpeljeu. Anica je pozajmila glas Fioni u srpskoj verziji animiranog filma Šrek srećan zauvek, a najavljeno je i da je upravo ona izabrana za  ulogu baronice Kasteli u predstavi Gospoda Glembajevi koju će režirati Jagoš Marković. Njena lepota bila je inspiracija i auto kompaniji Renault Nissan koja ju je izabrala za žensko zaštitno lice svog džipa marke Qashqai.

 

7. Sloboda Mićalović  

Da je nesumnjivo na putu da postane jedna od naših najboljih glumica, šarmantna Sloboda Mićalović dokazala je i tokom 2010. Najbitniji događaj tokom tekuće godine Slobodi se desio 29. januara kada je na svet donela ćerkice Milu i Veru i sa voljenim suprugom, slavnim glumcem Vojinom Ćetkovićem, ostvarila se u divnoj ulozi roditelja. Iako su je njene preslatke naslednice koje su ona i njen muž krstili 28. maja u crkvi Svetog Vasilija Ostroškog na Bežanijskoj kosi, gde su se i venčali, u potpunosti opčinile, talentovana umetnica se samo tri meseca kasnije pojavila na sceni opere i teatra Madlenianum briljirajući u predstavi Miris kiše na Balkanu. Pored toga, Slobodi je pripala glavna rola u seriji Zdravka Šotre Nepobedivo srce koja se radi po romanu Mir-Jam, a koja će se emitovati na jesen 2011.  

 

8. Nataša Bekvalac

Lepoj Novosađanki Nataši Bekvalac 2010. obeležio je njen peti po redu album Ne valjam koji je uz podršku svoje producentske kuće Showmaster čiji je ekskluzivac objavila u novembru za City records. Uprkos tome što se i ove godine, kao i mnogo puta ranije, spekulisalo o njenom narušenom braku sa vaterpolistom Danilom Ikodinovićem, ni navodne kompromitujuće fotografije sa teniserom Novakom Đokovićem krajem jula nisu uništile harmoničnu zajednicu bračnog para u kojoj srećno odrasta njihova danas trogodišnja ćerkica Hana. Tokom godine, supružnici su kupili raskošni porodični stan u Novom Sadu, a uz to pevačica je u društvu Željka Joksimovića i Nine Badrić 31.12. nastupila u Foajeu Sava centra.      

 

9. Dubravka Mijatović

Popularna glumica poznata je po tome što se trudi da zaštiti svoj privatni život od javnosti, a najlepši dani 2010. protekli su joj uz danas trinaestomesečnu ćerkicu Saru koju je dobila u vezi sa kolegom Marinkom Madžgaljem, kao i uz stariju naslednicu Ivu iz braka sa Goranom Radakovićem. Umetnica se posle trudničkog bolovanja u junu vratila na snimanje serije Moj rođak sa sela, a na

RTS-u trenutno se reprizira i serijal Bela lađa u kojem ima važnu rolu. Dubravka je ostvarila upečatljivu ulogu i u hit predstavi Miris kiše na Balkanu u operi i teatru Madlenianum, kao i u predstavi Smrtonosna motoristika u Ateljeu 212.   

 

10. Anabela Đogani

Učešće u rijaliti programu VIP Veliki brat, koji je okončan u februaru ove godine, u potpunosti je promenilo život pevačice Anabele Đogani kojoj se u ovom šou programu dogodila fatalna ljubav sa manekenom Mladenom Radulovićem. Svoju romansu partneri su krajem aprila krunisali i veridbom, a iako su na leto planirali venčanje, ubrzo su odustali od te ideje, kao što su i veoma često demantovali informacije o tome kako iščekuju dete. Umesto insinuacija kako će svojim ćerkama iz braka sa Gagijem Đoganijem, Luni i Nini, podariti sestru ili brata, Anabela je rešila da objavi svoj album prvenac Igra sudbine za City records, a ubrzo je sa svojim dečkom snimila duetsku pesmu 150 stepeni. Iako je ostvarila mnogo uspeha, poslednji meseci 2010. doneli su Anabeli i brige jer se suočila sa bolešću štitne žlezde koju trenutno uspešno leči.

 

11. Aleksandra Jeftanović

Zanosna lepotica sa malih ekrana Aleksandra Jeftanović koja je godinama jedno od najpopularnijih televizijskih lica TV Pink briljirala je pred milionskim auditorijumom kao domaćin emisija koje prate rijaliti šou-program Farma. Uporedo sa poslovnim pobedama, lepa crnka se ovog leta skrasila u svom novom stanu i tako ispunila jedan od svojih najvećih životnih snova. Iako nije mnogo rečita u svojim izjavama o svom privatnom životu, Aleksandra nije krila da već duže vreme uživa u slobodi zbog čega odavno važi za jednu od najpoželjnijih dama među pripadnicima snažnijeg pola. 

 

12. Goca Tržan

Pevačica Goca Tržan ove godine proživela je jednu od najvećih avantura u svom životu. Zgodna plavuša prvi put se odvojila od supruga Ivana Marinkovića i ćerkice Lene i provela je više od mesec dana na pustom ostrvu na Filipinima gde je učestvovala u rijaliti šou-programu Survivor, gde se neustrašivo borila sa izazovima divljine. Tokom ovog neobičnog poduhvata pevačica je smršala oko četrnaest kilograma i usavršila svoju figuru što je doprinelo njenom samopouzdanju i poboljšalo njen brak. Pored toga, Goca je objavila i maksi singl Ljubav, ti i ja, koji najavljuje njen novi album koji će izaći tokom naredne godine. 

 

13. Elena Karić

Dizajnerka nameštaja Elena Karić 2010. godinu iskoristila je za veliki poslovni korak te je otvorila svoj prvi show room u Beogradu u kome je izložila svoj nameštaj Lorca Design, ali i brojne ekskluzivne brendove koje zastupa na našem tržištu. Posle engleske prestonice gde već godinama uspešno gradi svoje ime, Elena je tokom poslednjih meseci svoju marku nameštaja značajno etablirala u rodnoj zemlji, u čemu joj svesrdnu podršku pruža suprug Jugoslav Karić, kao i naslednici Luka, Matija i Simon. Ove godine zanosna mama imala je i veliki privatni povod za radost jer je njen najstariji sin Luka iz braka sa fudbalskom zvezdom Predragom Mijatovićem upisao studije glume na prestižnom njujorškom univerzitetu NYU.

 

14. Aleksandra Radović

Jedan od naših najboljih ženskih vokala, pop pevačica Aleksandra Radović, proteklu godinu pamtiće po najlepšem događaju u svom životu - rođenju ćerkice Nine pre pet meseci. Otkako se ostvarila u ulozi majke sa njenog lica ne nestaje osmeh, a pred kraj godine objaviće novi singl. Ova dama posvetila se i humanitarnom radu pa je tako snimila singl Moj život moja pesma koji je deo istoimene kampanje za prevenciju karcinoma grlića materice, a i veoma je predana radu u svojoj školi pevanja. Pored toga, njen poslednji album Žar ptica ove godine više puta je proglašavan kao jedan od najslušanijih i najprodavanijih kod nas.

 

15. Katarina Radivojević

Glumica Katarina Radivojević spada u grupu najpoželjnijih dama kod nas, a osim po lepoti i šarmu, poznata je i po brojnim poslovnim uspesima. Ovu godinu obeležila joj je uloga u hrvatskoj seriji Najbolje godine koja joj je donela ogromnu popularnost van granica naše države, ali i pripremanje nove predstave Of Brodvej na Brodveju. Mada joj u poslu u poslednje vreme cvetaju ruže, njen emotivni život pretrpeo je brojne promene, pa je tako prekinula vezu sa biznismenom Vukom Miškovićem i istakla da želi da uživa u svojoj slobodi. Iako još nije rešila da se skrasi, Katarina je rado prihvatila ulogu kume na venčanju svoje najbolje drugarice pevačice Ane Stanić.

 

16. Lepa Brena

Folk diva Lepa Brena, koju su čitaoci magazina Story odabrali za NAJ ličnost 2009, ovu godinu počela je serijom briljantnih nastupa, ali je i mnogo više putovala nego inače. Nakon letovanja u Grčkoj u kojoj se odmarala sa prijateljicama, u oktobru je u Americi proslavila pedeseti rođendan, ali je putovanje prekinula zbog tragične smrti svog oca Abida Jahića koji je u Brčkom preminuo nakon što ga je udario autobus. Pevačica je tokom 2010. počela da sprema novi album koji bi trebalo da se pojavi naredne godine.

 

17. Ana Ivanović

Teniserka Ana Ivanović ove godine je peti put zaredom izabrana za najlepšu sportistkinju po izboru Internet portala Tenisreporters. Leto će pamtiti po krahu romanse sa golferom Adamom Skotom koja je od samog starta bila pod lupom javnosti. Ljubavni brodolom je, izgleda, delovao pozitivno na lepu ambasadorku Unicefa, bar kada je reč o karijeri, jer je Ana na poslednjim turnirima dokazala kako još može da napreduje i da od nje ljubitelji belog sporta mogu da očekuju nove pobede i interesantne mečeve.

 

18. Jelena Karleuša

Zvezda šou-biznisa Jelena Karleuša ove godine je svojim obožavaocima priredila dugo očekivani beogradski koncert pod nazivom All About Diva Show. Dok je učmalo medijsko leto razmrdala sukobima sa Sašom Popovićem i Lepom Brenom, jesen je dočekala mirnije proslavivši zajedničkom proslavom prvi rođendan ćerke Nike i starije mezimice Atine. U međuvremenu njen suprug, fudbaler Duško Tošić, potpisao je ugovor sa Crvenom zvezdom, da bi ubrzo potom ovaj par i fizički bio napadnut na Bežanijskoj kosi. Jelena se istovremeno oprobala i kao kolumnistkinja, čime je zadivila jedan deo javnosti i stekla nove simpatizere.

 

19. Marija Kilibarda

Ove godine crnokosa voditeljka ostala je bez angažmana u igri na sreću Bingo, ali je zablistala u roli domaćina specijalne emisije o Mondijalu u Južnoafričkoj Republici koju je vodila sa kolegom Slobodanom Šarencem. Marija je tokom 2010. učvrstila svoju vezu sa rukometašem Ognjenom Kajganićem, s kojim je otpočela i zajednički život. Kao i prethodnih godina, i ove je mnogo putovala i bila domaćica brojnih gradskih događaja za koje se specijalizovala.

 

20. Sandra Meljničenko

Srpska lepotica i bivša modelsica Sandra Meljničenko godinu je započela višemesečnim krstarenjem po Karibima na svojoj jahti A, koju je dobila od svog supruga, ruskog milijardera Andreja Meljničenka. Na putovanju joj se pridružila i hrvatska pevačica Nina Badrić koja je našem listu ustupila ekskluzivne fotografije sa poznatim parom. Nakon ponovnog odmora u Americi, Sandra je u oktobru posetila Beograd gde se ponovo provodila sa Ninom uživajući na splavovima i u restoranima naše prestonice. U međuvremenu, ona je tokom 2010. postala i tetka malenoj Aniki, ćerkici njenog brata Milana Nikolića.

 

21. Ana Nikolić

Devojka od čokolade potvrdila je da je pri samom vrhu pop muzičke scene kada je ove godine izdala album Mafia cafe. Turbulentni privatni život uticao je na to da zgodna Paraćinka bude stalno prisutna u medijima, kako zbog lepih i ljubavnih priča, tako i zbog one tamnije strane kada je privedena zbog vožnje u alkoholisanom stanju. Iz različitih životnih situacija u kojima se nalazila Ana je uvek izlazila sa osmehom i kao pobednik spreman na nove izazove.

 

 

22. Rada Radenović

Iako se u februaru ove godine porodila i na svet donela sina Petra, šarmantna voditeljka Rada Radenović i dalje pleni svojim savršenim fizičkim izgledom dokazujući da mlade mame mogu biti i te kako privlačne i seksi. Srpska Hale Beri nakon porodiljskog odsustva planira da se u velikom stilu vrati na male ekrane televizije Pink, srećna što je rođenjem naslednika njen savršeni život konačno dobio potpuni smisao.

 

23. Milka Forcan

Nekadašnja predsednica Delta holdinga, sada predstavnik Društva lobista Srbije za Evropsku Uniju, ovog leta potpuno je uzdrmala javnost kada je napustila jednu od najvećih srpskih kompanija. Uz supruga Branka, ćerku Jovanu i sina Filipa uspela je da ponovo ustanovi važne životne ciljeve i hrabro korača u budućnost. Iako se o tome za sada samo spekuliše, brojni analitičari šarmantnoj dami negovanog izgleda predviđaju blistavu političku karijeru.

 

24. Marijana Mateus

Lepa Vojvođanka potukla je sve negativne glasine o tome da je žena bez zanimanja i samo nečija supruga kada je ove godine objavila svoju prvu knjigu Amouage i za svoj trideset deveti rođendan organizovala glamuroznu reviju elegantnih haljina sa svojim potpisom. Ponosna vlasnica brenda Marijana klas smatra da su njeno najveće blago deca ćerke Dajana, Anđela i sin Aleksandar koje je dobila u braku sa biznismenom Miodragom Kostićem Koletom.

 

25. Rada Manojlović

Devojčica iz Četereža od ružnog pačeta prerasla je u prelepog labuda nakon samo nekoliko godina na estradi. Učestvujući u takmičenju Zvezde Granda Rada je ostvarila većinu svojih životnih snova, a tako je upoznala i svog sadašnjeg emotivnog partnera i kolegu Milana Stankovića sa kojim uživa u strasnoj romansi. Ovu godinu pamtiće po tome što je njen duet sa Sašom Matićem postao hit, ali i po nežnim trenucima sa svojim voljenim koji su rezultirali njenom perfektnom energijom na sceni.

makonda-tracker