Srđan Gojković Gile dobitnik nagrade Matija Ban

0
Frontmen grupe Električni orgazam Srđan Gojković Gile ovogodišnji je dobitnik nagrade Matija Ban beogradske opštine Čukarica.
Foto: Brian Rašić
Foto: Brian Rašić

U okviru tradicionalne manifestacije Decembarski dani nagrada mu je svečano uručena u utorak 28. decembra  u opštini Čukarica.

Nagrada se dodeljuje za postignute rezultate u razvoju i unapređenju kulture i umetnosti.

Prethodnih godina nagradu su dobili Svetislav Basara, Nada Knežević, Dragan Kolundžija, Milka Stojanović, Živan Saramandić i drugi.

U godini u kojoj Električni orgazam slavi trideseti rođendan, fanove je iznenadio fenomenalnim poklonom - novim studijskim albumom To što vidiš to i jeste. Respektabilna karijera prvoboraca beogradskog novog talasa krunisana je albumom koji sadrži mešavinu roka, soula i fanka, vanvremenske pesme sa nizom detalja, muzičke kreativnosti i lirske sofisticiranosti.

To što vidiš to i jeste integralna verzija albuma (Dallas Records, decembar 2010.) sadrži 10 pesama (60 minuta),  a autorski su ga potpisali Srđan Gojković Gile, Ljubomir Đukić i Branislav Petrović Banana. Omot je dizajnirao Lazar Bodroža (Metaklinika) i sadrži sve tekstove pesama (autor Gile) i fotografije Branislava Rašića. Producent albuma je Vojislav Aralica. Pesma Mister Ministar je drugi singl sa albuma i za nju će u januaru biti snimljen spot.

makonda-tracker