tuga

Predosetio svoju preranu SMRT: Video snimak preminulog di džeja iz bolnice POTRESAO SVET (VIDEO)

0

DJ Avicii, koji je iznenada preminuo prošlog petka, u intervjuu za časopis GQ 2013. godine detaljno je opisao svoj životni stil i kakve je on posledice imao po njegovo zdravlje.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Obožavaoci, prijatelji i porodica oplakuju gubitak švedske zvezde, DJ-a Aviciija, koji je iznenada preminuo prošlog petka.


Jedan od najplaćenijih muzičara današnjice u intervjuima je otvoreno govorio o svojoj borbi s anksioznošću, zavisnošću od alkohola i drugih zdravstvenih problema do kojih su ga doveli njegov posao i konstantna putovanja.

 

U razgovoru za GQ 2013. godine slavni di džej detaljno je opisao svoj životni stil, objasnivši kakve je on posledice imao na njegovo zdravlje.

 

- Konstano putujem, život mi se svodi na kofer, dođete na to neko mesto, svuda oko vas je besplatan alkohol, na neki način je čudno ako ne pijete. Bio sam toliko nervozan. Ispijanje alkohola prešlo mi je u naviku jer se s vremenom počnete oslanjati na onu hrabrost i samopouzdanje koje dobijete od njega, a onda ubrzo postanete zavisni - pričao je.

 

Prisetio se kako bi započeo već s koktelom Bloody Mary na aerodromu, a onda bi tokom leta nastavio da pije vino.

 

- Verovatno pijem više nego što bi trebalo, ali imam oravilo - nikad ne pijem dva dana zaredom - objašnjavao je.

foto: Profimedia

Zbog pretrpanog rasporeda Aviciijev život svodio se na preživljavanje na cigaretama, alkoholu, energetskim pićima i brzoj hrani.

 

Avicii je 2016. godine doneo odluku da više neće nastupati, a kao najbitniji razlog naveo je svoje zdravlje. Ipak, nastavio je da sarađuje sa najpoznatijim svetskim muzičkim imenima.


 

 

- Svako od nas u životu i karijeri dođe do tačke kada shvati šta nam je najbitnije. Za mene je to stvaranje muzike. To je ono što ja živim i osećam. Kad sam prestao da nastupam, mnogi od vas pomislili su da je to to, ali kraj nastupa uživo nije značio kraj moje muzike - poručio je Avicii svojim obožavaocima na Instagramu u jednom trenutku.

foto: Profimedia

U dokumentarcu ''Avicci: True Stories'', objavljenom prošle godine, muzičar je sam izjavio da će umreti ako ne prestane s nastupima. Ispričao je kako je očekivao podršku svog tima, menadžera i javnosti, ali da ga je dočekalo nešto sasvim drugačije.

 

- Bio sam vrlo otvoren sa svima s kime sam radio. Svi su znali da patim od anksioznosti te da sam se zaista trudio oko svega. Nisam očekivao da će me iko tražiti da više nastupam. Videli su da se ne osećam najbolje kad to radim, prolazio sam kroz uspone i padove - otvoreno je pričao muzičar.

 

Internetom se proširio snimak iz dokumentarca u kojem je Avicii u bolnici, gde mu lekari objašnjavaju u kakvom se stanju nalazi, nakon što mu je pozlilo tokom australske turneje.

DJ je bolovao je od akutnog pankreatitisa, teške upale gušterače koja je uzrokovana preteranim konzumiranjem alkohola.

 

makonda-tracker