mata hari

Starleta u Beloj kući: Kim Kardašijan Trampov pijun? (VIDEO)

0

Kim Kardašijan je nedavno posetila Belu kuću...

Kim Kardašijan u saradnji sa Donaldom Trampom
Kim Kardašijan u saradnji sa Donaldom Trampomfoto: Profimedia

Veliko uzbuđenje, ali i navalu podsmeha, izazvala je slika koju je okačio američki predsednik Donald Tramp na Tviteru, gde u Beloj Kući sedi u društvu Kim Kardašijan, najpoznatije i verovatno i najuticajnije starlete na svetu.

 

Rezultat razgovora, saznalo se kasnije, je pomilovanje Alis Meri Džonson, prethodno osuđene na doživotnu robiju, koja je više od 20 godina provela u federalnom zatvoru zbog trgovine drogom, a za koju se kod Trampa prošle nedelje lično založila Kim Kardašijan Vest.

 

Nakon toga usledila je i Trampova izjava da je "spreman da svoja ustavna ovlašćenja primeni u korist još desetina osuđenika, za koje veruje da su žrtve sistema krivične pravde".

 

Neko se sa Trampovom odlukom slaže, neko ne. Ipak, u jednom je javnost gotovo složna - misle da je Tramp oslobodio zatvorenicu samo da bi dobio podršku Kim Kardašijan, čime ona svesno postaje politički pijun.

 

- Zar ne mislite da bi nakon ovoga Tramp mogao da vas iskoristi? - pitao je voditelj starletu. I zaista bi mogao, počev od toga da je uvrsti u svoju narednu kampanju, do mnogih drugih stvari. Ipak, Kim kaže da to ne vidi tako.

 

- Mislim da mu je Kanje već dao dovoljno legitimiteta i podrške. Na kraju, Donald i ja smo završili ono zbog čega smo se sastali. Za šta bi on mene stvarno mogao da koristi? - kaže Kim u razgovoru za "CNN".

 

Kim ovde misli na česte tvitove svog supruga Kanjea Vesta koji pruža bezuslovnu podršku Trampu.

 

Nastavak na sledećoj strani.

 

A post shared by @pablowife on

 

Kako je došlo do susreta?

 

Kako je objasnila Kim, ona je pre izvesnog vremena nagovestila Ivanki Tramp da bi "volela da ugovori sastanak sa njenim ocem".

 

- Pozvala sam je telefonom i otvoreno rekla šta želim. Trebalo je da prođe nekih sedam meseci da do toga i dođe. Tek kada smo imali jasan i čist slučaj mogli smo da organizujemo sastanak - kaže Kim.

 

A ona tvrdi i da je činjenica da se sastanak odigrao baš na zatvoreničin rođendan "sudbinska", jer su se "zvezde tako poklopile".

Nedelju dana kasnije, usledio je poziv od Trampa, koji joj je rekao da se upoznao sa slučajem Alis Meri Džonson i da je razgovarao sa osobljem zatvora.

 

 

A post shared by HOT 97 (@hot97) on

 

- Svi kažu da je Alis odslužila svoje i da je bila uzoran zatvorenik. Uvereni su da će sjajno provesti ostatak života i da će biti uzoran građanin - navodno je Donald rekao Kim, a starleta dodaje da je predsednik "osetio zatvoreničino srce".

 

Na kraju je izdato i zvanično saopštenje iz Bele kuće.

 

- Premda je osuđena na doživotnu robiju, Alis je naporno radila na svojoj rehabilitaciji u zatvoru, i bila mentor mnogim zatvorenicima. Pokazala je neverovatnu radnu etiku. Dok će administracija i dalje oštro kažnjavati zločince, verujemo da oni koji su odslužili svoj dug društvu i popravili su se zaslužuju drugu šansu - kaže se u saopštenju.

 

Zatvorenica je posle puštanja izjavila da smatra da je "preplatila svoj dug društvu".

 

- Ipak, zahvalna sam. Nisam ogorčena, samo sam srećna što je tome došao kraj. Znam da je sve ovo čudo, i da je Bog morao da utiče na Kim da se sažali nadamnom - kaže Alis Džonson (63), majka petoro dece, baba šestoro unučadi i prabaka jednog deteta, osuđena za dilovanje droge 1996. godine.

 

 

 

makonda-tracker