Tereza Kesovija: Glupo je što 22 godine nisam bila u Beogradu

11
Legendarna pevačica Tereza Kesovija tvrdi da se ne plaši reakcija zbog svog dolaska u Srbiju i kaže da joj je savest čista, jer je u prošlosti govorila samo ono što joj je bilo na srcu
Foto: promo
Foto: promo

Kraljica mediteranske šansone će posle dvadeset i dve godine 23. januara zapevati u Beogradu u Sava centru u pratnji orkestra Camerata Serbica pod dirigentskom palicom Đele Jusića, a dan pre održaće koncert i u Novom Sadu. Iako je proteklih godina nebrojeno puta izjavljivala kako više nikada neće nogom kročiti u agresorske države koje su napale Hrvatsku i do temelja uništile njen dom u Konavlima, pevačica će zbog koncerata ipak preći granicu.

- Svima sam sve oprostila, ali bol ne mogu zaboraviti. Koliko je bila duboka rana, toliko je vidljiv i ožiljak. No, upornim nedolaskom samo bih još više raspirivala vatru koja svima može naškoditi. Biće, kao što nas to istorija uči, još ratova i još mirenja. Nemamo izbora. Postalo je glupo što već 22 godine nisam bila u Beogradu. Red je otići iz poštovanja prema onima koji me vole sve ovo vreme, a nisu me mogli videti i slušati – rekla je Tereza Kesovija za Slobodnu Dalmaciju ističući kako su je na prvo posleratno gostovanje u Srbiji podstakli brojni mejlovi i pisma obožavalaca koja je primala proteklih godina. Reakcija se, s obzirom na svoje nekadašnje izjave, ne pribojava.

- Ne bojim se nikoga i ničega, jedino dragoga Boga. Moja je savest čista. Možda sam odrasla u ovom ratu, a do tada sam bila balavica. Sve što sam nekada govorila bilo je zato što sam bila pogođena onim što se događalo. Ostala sam bez doma... Šta je to prema boli onih koji su izgubili najmilije, ali svejedno boli. Svako bi na mom mestu u takvim trenucima rekao stvari koje su mu na srcu – objasnila je muzička diva kojoj ipak nije svejedno zbog odlaska u Beograd, iako kaže da je ohrabrena brojnim porukama podrške.

- Imam čvor u želucu što ću preći granicu nakon toliko godina. Teško mi je, lagala bih kada bih rekla da nije. Naravno da će biti onih koji će na moju odluku reagovati zločesto, ali ne smem i neću na to reagovati - tvrdi Tereza Kesovija koja se nada susretima s dragim ljudima iz nekih davnih vremena poput Ljubiše Samardžića i Milene Dravić, ali i Lepe Brene koju bi takođe volela da vidi u Sava centru.

Priredila: Jelena Kulović

makonda-tracker