Lepe novosti

Pomak? Unuka Jelisavete Karađorđević na putu da se otrgne iz kandži seksualnog kulta

0

Indija Oksenberg, unuka Jelisavete Karađorđević, sedam godina je bila u kandžama seksualnog kulta NXIVM. Njena baka i majka su pokušavale bezuspešno da je izbave, ali sada se izgleda, desio pomak.

foto: Kurir/printscreen
foto: Kurir/printscreen

Indija Oksenberg, unuka Jelisavete Karađorđević, gotovo sedam godina je bila u sekti NXIVM koju je vodio Kit Ranijer. Pošto je Ranijer nedavno uhapšen i optužen za zlostavljanje, otmice i trgovinu belim robljem, rodila se nada da će se Indija vratiti porodici.

foto: Profimedia

Međutim, zbog dugogodišnjeg ispiranja mozga i prethodno loših odnosa sa majkom, Katarinom Oksenberg, Indija je i posle rasturanja sekte odbila da se vrati porodici i neko vreme se nije znalo ni gde se nalazi. Njena majka i baka su ipak odlučile da otputuju u Ameriku u nadi da će uspeti da pomognu kćerki i unuci. U slučaju se možda napravio pomak.

Dugogodišnji partner Jelisavete Karađorđević, Dragan Babić izjavio je da raniji navodi medija kako se Indija skriva po Njujorku ili luta izgubljena ulicama nisu tačni.

Indija radi u restoranu u Njujorku i u svakodnevnom je kontaktu sa svojom bakom."

Babić je ipak rekao da Indija odbija da razgovara sa majkom zbog njene uloge u rasturanju sekte.

Sa majkom još uvek ne želi da razgovara, jer je ona raskrinkala čitavu organizaciju i sve detalje iznela u javnost."

Po njemu, Indija je ipak pristala da ide na terapiju kod psihijatra koji će pokušati da joj pomogne da se izvuče iz mentalnog ropstva u kojem je još uvek.

Indija mora da se otrgne od svega, jer još uvek brani pripadnike kulta. Ona je pristala da ide na terapiju, i sada je sve u rukama psihijatara. Ne znamo kakvi će biti rezultati, ali će pokušati da je vrate na pravi put i promene joj uverenja kojima je učena u sekti već sedam godina. Dosta toga zavisi i od ishoda procesa protiv Kita Ranijera."

Inače, vođa ove sekte, Kit Ranijer, trenutno se nalazi u zatvoru i optužen je za trgovinu ljudima i prisiljavanje devojaka da budu seksualne robilje u poslednjih 20 godina. On je uhapšen u Meksiku, zajedno sa glumicom Alison Mek. Njih dvoje su Meksiku su boravili otkad je u oktobru prošle godine jedna od njihovih žrtava ispričala šta se dešava u tom kultu.

makonda-tracker