BLED I ISCRPLJEN

Dve godine nakon njegove smrti isplivao tajni snimak: Ovako je Prins izgledao pretposlednjeg dana svog života (VIDEO)

0

Pevač Prins preminuo je 21. aprila 2016. godine.

foto: Fonet
foto: Fonet

Nakon dvogodišnje istrage, objavljeni su video-snimci nastali dan pre smrti i nakon smrti poznatog pevača.

 

Na snimku sa sigurnosne kamere, 24 sata pred smrt, vidi se kako Prins ulazi u kliniku doktora Majkla Toda Šulenberga, a sa njima i njegov telohranitelj i bubnjar Kirk Džonson.

 

Pevač izgleda bledo, mršavo i iscrpljeno, navodi Dejli mejl.

 

Snimak je objavljen u četvrtak zajedno sa ostalim snimcima, dokumentima i fotografijama iz istrage, uključujući i snimak nastao u njegovoj kući neposredno nakon njegove smrti na kome se vide policajci kako utrčavaju na mesto nesreće.

 

Materijal je objavljen svega nekoliko sati nakon što je tužilac Mark Mec saopštio da neće podnositi krivične prijave zbog njegove smrti.

 

Najnoviji izveštaji, objavljeni pre mesec dana, pokazuju da je Prins u trenutku smrti imao smrtonosnu dozu fentanila u krvi i da je uzrok njegove smrti predoziranje.

 

Mec je to potvrdio, ali i dodao da istražitelji ne mogu da utvrde ko je davao Prinsu protivzakoniti lek.

 

- Jednostavno nemamo dovoljno dokaza da nekoga optužimo za zločin - rekao je on nakon dvogodišnje istrage.

 

Zvaničnici su saopštili da muzičar nije znao da tablete sadrže fentanil.

 

- Nema dokaza da mu je te tablete prepisao doktor niti ima dokaza da je bilo namere ili motiva da ga ubije - dodao je Mec.

 

Drugi video-snimak prikazuje da je Džonson, u razmaku od sat i po vremena, dva puta došao po recept za lekove za Prinsa samo dan pre nego što je pronađen mrtav.

 

- Nema sumnje da se potezi pojedinaca dovode u pitanje, ali sumnje nisu doboljne za podizanje optužnice - rekao je tužilac.

 

 

makonda-tracker