otvoreno o svemu

Dragan Mićanović iskreno o glumačkom pozivu: Gluma emotivno i mentalno troši čoveka

0

Jedan od najomiljenijih srpskih glumaca govori o teškom glumačkom pozivu, jakim reakcijama publike na seriju „Nemanjići‟, kao i o tome šta će raditi kad se penzioniše. 

foto: Dado Đilas

Dragan Mićanović jedan je od najomiljenijih srpskih glumaca, a gledamo ga u predstavama, filmovima i serijama skoro trideset godina. Poslednja uloga koju pomno pratimo jeste Rastko Nemanjić u seriji Nemanjići. Glumac je razgovarao sa Blicem i otkrio svoje mišljenje o žustrim reakcijama publike:

Nisam očekivao baš takvu reakciju, mada iz svog tridesetogodišnjeg iskustava sam shvatio da se ljudi baš strasno bave kritikom umetnosti, bilo u pozorištu ili na televiziji. Sada, pošto je moderna tehnologija dopustila da svako kaže mišljenje o svemu, reakcije su dosta emotivnije, žešće i jače. Znali smo da radimo nešto što će buditi interesovanje pozitivno i negativno, ali ne ovoliko." 

foto: Luka Šarac

Ipak, Dragan je iskusan glumac, koji je već dugo u poslu i tumačio je dosta čak dijametralno različitih likova, pa, kako kaže, uvek daje sve od sebe:

Bilo da glumim roma, Hamleta ili Rastka... Uvek ću dati sve od sebe u datim okolnostima, to je bio slučaj i sa Svetim Savom.‟

Veliku pažnju publike privukao je i kao Martin, u seriji Žene sa Dedinja:

Mene je privukao taj plićak od uloge. Taj fićfirić koji ne promišlja ono što će da kaže. Ne izgovara velike misli i prijalo mi je da u tom trenutku svog života igram takav lik. Bilo mi je zabavno.‟ 

foto: Story Arhiva

Posao glumca, ma kako izgledalo, ipak nije lak:

Glumački posao, iako izgleda prijemčljiv, lep, radostan posao i da se mi pred kamerom igramo, to je tačno, ja ga obožavam i ponovo bih isto, ali to jako troši čoveka. Ne samo fizički, već emotivno i mentalno. Troši vas kao ličnost“ i Dragan priznaje da u poslednje vreme češće odbija no što prihvata uloge.

foto: Vladimir Šporčić

Dragan se od posla i grada odmara u Loznici, gde su njegovi roditelji sagradili plac i sada vode računa o njemu, a glumac kaže da može da zamisli svoj život tamo kada se penzioniše. 

 

 

 

makonda-tracker