Novo poglavlje

Dragan Mićanović: Uspešan oporavak nakon operacije

0
Legendarni glumac Dragan Mićanović, koji tumači jednu od naslovnih uloga u popularnoj seriji "Ubice moga oca", bio je podvrgnut hirurškoj intervenciji, a nedavno se u punoj snazi vratio svakodnevnim obavezama i aktivnostima, kao i brojnim ulogama u matičnom pozorištu.
foto: Luka Šarac
foto: Luka Šarac

Iza glumca Dragana Mićanovića (46) više je nego plodna godina. Njegove maestralne role u Jugoslovenskom dramskom pozorištu iznova vraćaju publiku u teatar, a u seriji "Ubice moga oca", koja je gledaoce prikovala za male ekrane, glumi jednu od naslovnih uloga.

 

Ipak, kada je u novembru u javnosti odjeknula vest da je slavni glumac hitno operisan, mnogi su se zabrinuli za zdravlje svog kolege i dragog prijatelja. Kako šaljivo kaže, sada plaća danak nekim scenama koje je igrao još na početku karijere.

 

Dragan Mićanović o kumu Kosti: Ima jedna scena, koja mi je bila vodilja lika i okosnica... (FOTO)

Povrede koje sam imao u dvadesetim godinama posledica su mog čestog klečanja, jer sam tada mnogo igrao ljubavnike. Kolena to nisu izdržala", izjavio je nedavno za magazin Story Winter glumac koji je zanat učio od najboljih u svojoj branši: Ljube Tadića, Mire Stupice, Petra Kralja i Olivere Marković.

Radeći sa našim velikanima, oblikovao sam zanat", rekao je jednom i istakao kako ne ume da se eksponira u životu van scene.

Stvaran svet za ovog umetnika nešto je sasvim drugo.

Na sceni mogu bukvalno sve. Sloboda scene, pošto je osvojite, zaista je prekrasna", istakao je umetnik koji je igrao i u značajnim holivudskim ostvarenjima.

Od roditelja je nasledila i lepotu i ljubav prema umetnosti: Ćerka Dragana Mićanovića i Ane Sofrenović je sinonim za prirodnu lepotu (FOTO)

Bilo da snimam visokobudžetni film, gde imam svoju prikolicu, sokove, vodu i hranu ili seriju za našu nacionalnu televiziju gde su opcije za okrepljivanje kafa ili voda, ja u svemu podjednako uživam.

 

Čitav taj paradoksalni miks čini suštinu mog života", rekao je popularni glumac koji se uspešno oporavio od rutinske operacije kolena i veoma brzo stao na noge vrativši se svakodnevnim poslovnim i privatnim aktivnostima.

makonda-tracker