Uspeh i strah

Od početka karijere popularna pevačica lagala je javnost: Diskriminisali bi me da su znali da sam Albanka

1

Poslednjih godina, lepa Eleni Foriera uživa ogromnu popularnost. Jedna je od najvećih muzičkih zvezda u Grčkoj, ali i van granica te zemlje. Međutim, lažima je zatekla sve, isprva tvrdeći da je Brazilka...

foto: Youtube Screenshot
foto: Youtube Screenshot

Pravo ime ove pevačice glasi Entela Fureraj. Muzikom je počela da se bavi u bendu "Mistik", a od početka su je pratile priče da ima albansko poreklo, što je u više navrata demantovala, tvrdeći da je Brazilka.

 

A post shared by Eleni Foureira (@foureira) on

Nakon započinjanja solo karijere, počela je da govori da joj je otac iz Atine, a majka iz mesta Janjine u Grčkoj, ne želeći da otkrije gde je ona rođena. Tokom 2010. godine u medijima se pojavila priča da je pokušala da dobije grčko državljanstvo, što je "podgrejalo" sumnju da pevačica obmanjuje publiku.

 

Pevačica je za kratko vreme postala veoma uspešna na balkanskoj muzičkoj sceni, dok su obmane javnosti i te kako naškodile njenom imidžu... Karijeru je gradila velikim hitovima koji broje milionske preglede na sajtu Jutjub, a inače, upravo će ona u maju će predstavljati Kipar na Evroviziji pesmom "Fuego", koja već važi za velikog favorita.

 

A post shared by Eleni Foureira (@foureira) on

Tek 2014. priznala je da je sve vreme lagala, u intervjuima govoreći da je to radila iz straha da će imati problema zbog toga što je Albanka.

Nikad ne bih dobila ponude od izdavača da sam priznala da sam Albanka. Diskriminisali bi me, a uostalom to nije ni važno, osećam da sam Grkinja i nemam mnogo veze sa državom iz koje potičem", izjavila je jednom prilikom.

 

A post shared by Eleni Foureira (@foureira) on

Ovom izjavom razbesnela je mnoge...

 

 

makonda-tracker