Neverovatna priča

Na putu za Montevideo upoznali ste je kao baronesinu majku: Glumica koja je imala 36 godina kada je saznala svoje PRAVO POREKLO

0
Baronesinu majku u čuvenoj seriji "Na putu za Montevideo" igra Božidarka Frajt, jugoslovenska glumica srpskog porekla.
foto: Youtube screenshot
foto: Youtube screenshot

Između dva filma o prvoj jugoslovenskoj fudbalskoj reprezentaciji imali smo priliku da gledamo seriju "Na putu za Montevideo" u kojoj se pojavljuju baronesa Klodovska i njena majka. Ulogu majke tumačila je Božidarka Frajt.

 

Otkrivena tajna porodičnog imena poznatog voditelja

 

Božidarka je rođena kao Grublješić 1940. godine u jednom selu pod Kozarom. Imala je nepune dve godine kada su joj ustaše, za vreme Kozaračke ofanzive, streljale majku Vidu. Zajedno sa hiljadama dece Božidarka je deportovana u dečiji logor u Sisku.

 

Odande je prebačena u prihvatilište Crvenog krsta u Zagrebu, odakle su je usvojili Katarina i Stjepan Frajt, koji su joj dali svoje prezime i odgajali je kao svoju ćerku.

 

foto: Youtube screenshot

Tim ljudima sam beskrajno zahvalna. Uzeli su me kao dete od četiri godine. Ja se ne sećam ničeg iz tog ranijeg detinjstva. Sećam se prve haljine koju su mi obukli i sećam se da nisam imala kosu", izjavila je Frajtova 1979. godine u emisiji Radio Beograda.

Rođen je na selu, diplomirao je na matematičkom fakultetu i prezire medije: 6 neverovatnih činjenica o najvećem turskom zavodniku (FOTO)

 

Slavna glumica imala je 36 godina kada je saznala svoje pravo poreklo. Pronašla ju je tetka Dara Grublješić, prvoborac sa Kozare, i ispričala joj istinu o njenom poreklu.

 

foto: Youtube screenshot

Sedamdesetšestogodišnja Božidarka Frajt danas živi u Zagrebu, a njena ćerka takođe je poznata hrvatska glumica Bojana Gregorić.

makonda-tracker