Glossy priča nedelje

Dirljiva ispovest Marine Tucaković: Bolest mi je vratila veru u ljudsku dobrotu

0

Otkako se početkom februara suočila sa nimalo optimističnom dijagnozom, naš čuveni tekstopisac ne gubi veru u bolje sutra i kaže da je porodica i prijatelji ni na trenutak ne napuštaju.

foto: Luka Šarac
foto: Luka Šarac

Ako neko ume s rečima, onda je to naš čuveni tekstopisac Marina Tucaković. Njena nedavna izjava na Instagramu: "Moj. Tvoja. Svoji", izazvala je lavinu komentara široke javnosti, koja je uz nju dok prolazi kroz težak period borbe za zdravlje.

 

Ali, nisu samo reči njen glavni adut. Tu je i armija onih koji je vole i istinski se prema njoj postavljaju kao prijatelji. A još jedna teška životna bitka učinila je da iznova spozna koliko je zapravo bogata. Njeno bogatstvo meri se ljudima koji je vole i nijednog trenutka je ne ostavljaju samu, što je i te kako važno u situaciji kada joj zdravstveni problem nameće gomilu dilema i nedoumica.

 

- Trenutno sam kod kuće jer rezultati još nisu gotovi, lečenje tek sledi. Ako u ovome ima išta dobro, onda je to činjenica da sam vratila veru u ljudsku dobrotu i blagonaklonost, a toga nikad nije previše. Uverena sam da mi kolege nisu samo kolege, već i prijatelji - istakla je Marina, koja je rešila da se obrati javnosti posle brojnih spekulacija na temu njenog zdravstvenog stanja.

 

Naime, ona je početkom februara osetila tegobe zbog kojih je hitno hospitalizovana. Pre nekoliko dana podvrgnuta je hirurškoj intervenciji, a lekari su povodom njenog stanja optimistični. Dijagnoza malignog tumora na levoj dojci ostavila je bez komentara njenu okolinu, ali i one koji je znaju samo preko dela kojima je mnoge pevače učinila slavnim.

 

- Ne shvatam ovo tragično. Verujte, strašno je kad se to događa drugima, a kad se vama to desi, nekako to prihvatite i pustite da vas nagon za životom tera napred. To mogu da vam potvrde sve one moje saputnice tamo koje bolest nije promašila a ni pokolebala, nego su i dalje ostale pozitivne - istakla je Marina.

 

Kako tvrde upućeni u njeno stanje, Marina je dugo skrivala stvarno stanje svari. Iako je još prošle godine primetila da ima neku izraslinu na dojci, o tome je ćutala ne želeći da opterećuje porodicu i prijatelje. Međutim, kad joj je početkom februara pozlilo, nije imala kud nego da se suoči s realnošću i pomoć potraži kod lekara.

 

- Postoje divni mladi ljudi kojima sam bila okružena, mislim na medicinsko osoblje Instituta za onkologiju koje mi je dalo veru da na ovom svetu nije sve otišlo dođavola ! O svojoj porodici mogu da kažem samo to da sam od njih i očekivala da budu na visini zadatka i da me nisu izneverili - opisala je Marina.

 

Njen vedar duh i optimizam kojim je uvek uspevala da iz beznađa nađe izlaz, ni ovoga puta je ne napuštaju dajući joj snagu da se izbori s novim izazovom koji je pred nju postavio život.

 

foto: Zoran Kuzmanović

Poklanjamo vam magazin o poznatima kakav ste želeli - Živite život poznatih, čitajte magazin Glossy, svake srede uz dnevni list Kurir!

 

 

foto: Glossy

 

 

makonda-tracker