Priča nedelje

Eva Ras već deceniju i po bori se sa opakom bolešću: Večno sam zavijena u crno

4

Nakon što je saznala da je opaka bolest ponovo uznapredovala, naša čuvena glumica govori o emocijama koje je obuzimaju i ističe da ne oseća strah.

foto: Damir Dervišagić
foto: Damir Dervišagić

Glumica Eva Ras (77) već deceniju i po bori se sa opakom bolešću. Kada je saznala da ima rak materice, umetnica uz čije su uloge stasavale mnoge generacije pomislila je kako je došlo vreme da zaigra neku ulogu na nebeskom svodu. Međutim, sve ove godine ona se nije predavala, a to ne čini ni sada, nakon što je saznala da bolest uzima maha.

 

Uprkos tome, Eva i dalje piše knjige, a poslednja u nizu je roman "Temura", koji govori o večnoj ljubavi kakvu je ona doživela s pokojnim suprugom Radomirom Stevićem Rasom, koji ju je iznenada napustio u četrdesetoj godini. I prerani odlazak ćerke Krune, koja je iznenada preminula u 24. godini, učinili su umetnicu neutešnom.

 

- Večno sam zavijena u crno. S jedne strane se borim sa opakom bolešću, a s druge pišem i živim kao da od toga što mi se desilo nema ništa bolje. Invalid sam kao i svi drugi koji prođu kroz te terapije. Lekari su digli ruke od mene jer su uradili sve što su mogli - počinje glumica, koju je život naučio da se sa svakom novom nedaćom saživi.

 

- Ja sam od retkih koji dugo žive sa ovom bolešću. Otkako sam saznala da imam neizlečivu bolest, jer rak niko nije pobedio, napisala sam deset romana. Sve mislim, umreću, pa da iza mene ostane nešto. Ne plašim se smrti. Ja samo čekam da umrem, pa da se pridružim svojoj porodici na nebu. Ništa mene to ne potresa. Kao živa sam, ali iznutra sam odavno slomljena i ranjena - ističe glumica, koja je novo štivo posvetila nikad prežaljenom životnom saputniku.

 

foto: Damir Dervišagić

- Ovaj roman govori o mom životu. Stavila sam akcenat na to da neke ljubavi imaju kraj, a neke ne. Moj suprug Ras već odavno ne živi, ali dok sam ja živa, biće i ljubav koju još osećam prema njemu. Nisam ga zamenila ni sa kim. Ali ja nisam jedina koja je pisala o večnoj ljubavi. Pre mene je to učinio i čuveni Homer. Kad sam ja pričala o tome da sam stavila katanac na intimni deo svog tela, svi su govorili da sam budala, a kad s druge strane ti isti ljudi čitaju o Penelopi i Odiseju, onda je to "divna ljubav" i svi tad imaju samo reči hvale.

 

I Homer se isto poigravao s tom temom jer Penelopa na nekom od jezika znači "guska". Eto, ja sam živi dokaz da postoji svevremena, neprolazna ljubav. Ras je mrtav duže nego što smo bili zajedno, a opet ja i dalje sve vreme živim s njim. I nisam ja jedina, verujte da ima takvih ljubavi. Samo su negde sakrivene. Te žene pate u sebi. Mene ne možete povezati ni sa jednim muškarcem. Pre pokojnog supruga bila sam veoma nestašna, a otkad sam njega upoznala, pa posle i sahranila, nisam bila ni sa jednim muškarcem. Samo njemu pripadam - zaključuje glumica.

 

Poklanjamo vam magazin o poznatima kakav ste želeli - Živite život poznatih, čitajte magazin Glossy, svake srede uz dnevni list Kurir!

 

 

foto: Glossy

 

 

makonda-tracker