Gest za pamćenje

Za prerano preminulog Nebojšu Glogovca: Lečićeva molba publici na samom kraju setne pozorišne večeri ganula sve prisutne

0

Nakon odigrane "Korešpodencije" u Zvezdara teatru, Branislav Lečić zatražio je od publike da mu pomogne da učini nešto, u čast preminulom kolegi Nebojši Glogovcu.

foto: Vladimir Šporčić
foto: Vladimir Šporčić

Nebojša Glogovac preminuo je u 49. godini, nakon teške i kratke borbe sa rakom pluća. Sahranjen je u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

 

 

Kada je posle predstave sa kolegama izašao na scenu kako bi se poklonio publici, Branislav Lečić odlučio je da im se obrati.

Poštovani, u ime cele ekipe pozorišta i u ime celog glumačkog plemena, da ga tako nazovem, voleo bih da vam saopštim, ali vi već znate, da je danas sahranjen naš kolega Nebojša Glogovac. Mi smo večeras igrali za njega. Voleo bih da zajedno napravimo jedan gest koji bi verovatno on uspeo negde u svojim dubokim umetničkim snovima da čuje, pa makar mrtav. Aplauz, vaš i naš", rekao je on a onda je cela sala ustala na noge i aplaudirala Nebojši Glogovcu i svim njegovim ulogama.

 

 

 

 

makonda-tracker