Emotivno

Umro si na isti dan kao i moj otac: Dirljiv oproštaj Vukašina Markovića od Nebojše Glogovca

0

Kako su četiri godine radili zajedno na snimanju serije Porodično blago, Vukašin Marković i Nebojša Glogovac bili su više od prijatelja, te je smrt pozatog glumca veoma potresla popularnog muzičara. 

foto: Damir Dervišagić

Bio si jedan od heroja moje rane mladosti. Prodavao sam tvoje fore iz filmova, pitao se kako si tako hladan kao špricer, a opet svima potreban. Onda sam te sreo i upoznao, i imao čast da provedem 4 godine života sa tobom. Učio sam od tebe, prvi put uživo video kako neko tako je*eno kul moze da puši pljugu, i da je lep sa sivim zubima, čuo ludački smeh i sreću cele ekipe kada kažes 3 reči, a ti se ni ne nasmeješ. I mlađe i starije kolege su bile lude da budu kao ti. Sad u trideset i drugoj imam neki ideju kako i zašto si bio tako kul.

 

Zato sto si se palio na suštinu, i pri tolikoj privrženosti istoj, nedrio je od fore, do replike. Diskretni heroj, mrzovoljnog izraza lica. Moj stariji brat i ucitelj zauvek. Umro si isti dan kad mi moj otac. Sedim na Kalemegdanu, i plačem i smejem se u isto vreme. Sećam te se koliko si bio veliki i divan.

 

 

Hvala ti na svemu, moj Glogi. Bio si svojevrstan kompas ukusa, mere i istinske ljudske veličine", napisao je Vukašin. 

 

makonda-tracker