na kraju je doneo pravu odluku

Umalo da budemo uskraćeni za njegov dar: Pre nego što je shvatio da je rođen za glumu, Nebojša Glogovac je upisao ovaj fakultet

0

Jedan od najboljih domaćih glumaca svojim ulogama nas je nasmejao, rasplakao, dirnuo, oraspoložio i naterao da se zamislimo bezbroj puta, a malo je falilo da ga nikad ni ne upoznamo kao glumca.

foto: Aleksandar Jovanović

- Pošto sam šest godina išao na glumu kod Mike Aleksića u Radio Beograd, to su bila neka zanimljiva iskustva i tu je gluma pored bila stalno. Brzo sam shvatio da psihologija nije izbor, a da ovo jeste. Pokojni Milenko Zablaćanski je bio krivac za to, nagovorio me je kada je radio u Ateljeu mladih u Pančevu i on mi je ulio hrabrost da ja to mogu, da mogu s publikom da komuniciram. Tako me je i nagovorio da upišem Akademiju - ispričao je Nebojša Ivanoviću.

 

1 / 7 Foto: Promo

 

Glumac je imao čast da studira s veoma talentovanim kolegama, od kojih su danas svi izuzetno uspešni i s kojima je i kasnije sarađivao više puta.

 

 

- Vlada Jevtović je imao nameru da te godine primi samo provincijalce jer je njegova teza bila da provincijalci jače grizu, jače se bore i da će biti posvećeniji tom poslu koji vole. Tu ima neke istine, nije isključivo. U klasi smo bili Vojin Ćetković, Boris Pingović, Sergej Trifunović i ja od muškaraca, Danijela Mihajlović, Danijela Ugrenović, Danijela Kuzmanović, Karolina Cimeša i Nataša Ninković od devojaka – jaka ekipa - rekao je Glogovac.

makonda-tracker