Robert Dauni Džunior: Zatvor me nije promenio

0
Glumac koji se krajem devedesetih godina prošlog veka dva puta našao iza rešetaka, Robert Dauni Džunior, začuđen je što ga njegova neodgovornost nije koštala slobode i ranije
foto: BANG
foto: BANG

Holivudski superstar Robert Dauni Džunior veruje da je njegovo iskustvo izdržavanja zatvorske kazne nije uticalo na to u kom će se smeru njegov život kasnije razvijati.

- Mislim da može da bude nečeg uzvišenog u tim velikim poniženjima, ali nažalost, to nikada nije upalilo kod mene. Kao da nikad nije prozvelo dovoljno snažan efekat koji bi me zviznuo u glavu i vratio na pravi put. Ipak, skrene vam pažnju na taj način da se osetite poput ribe u buretu, a moram priznati da ima nečeg divnog u tome. U procesu osvešćivanja, zatvor mi nije ništa više pomogao od bilo čega drugog, ali znam da sam to iskustvo izazvao sam nekim sopstvenim razlozima. Tek sada učim da shvatam koji su to razlozi. Uostalom, ovo je Kalifornija i znate kako se kaže: Dođeš na odmor, odeš sa uslovnom. Sam se sebi čudim kako mi je toliko dugo uspevalo da ne završim iza rešetaka – izjavio je glumac za britanski magazin GQ.

Četrdesetšestogodišnji Robert insistira na tome da se biti u zatvoru ni po čemu ne razlikuje od škole ili filmskog seta.

- Čujte, zatvor vam je poput državne škole. Jeste li bili nekad na lokaciji na kojoj se snima film? Tamo je isto kao iza rešetaka. Jeste li bili ikad u lošoj vezi ili braku? To je kao da delite ćeliju sa zatvorenikom koji želi da vas ubije. Da li ste učestvovali u uličnoj tuči ili bili na tehno žurci? Sve te stvari su ekvivalent zatvoru koji ne bih poželeo nikom. Međutim,  boravak tamo me ni na koji način nije fascinirao, niti uticao na to da poželim da se promenim, a pritom nisam sam iz svega naučio nešto novo. Doduše, možda me je to iskustvo malkice ojačalo – ispričao je glumac kog 5. novembra čeka svetska premijera road komedije Due Date.

makonda-tracker