Za one koji ne znaju

Anica Dobra: Snimanje serije je rudarski posao

0

Pre "Ubica mog oca" Anica Dobra imala je želju da se nađe makar u jednom kadru sa poznatim glumcem. Do tada, nisu se ni poznavali...

foto: Kurir
foto: Kurir

Anica u drugoj sezoni "Ubica mog oca" tumači ulogu forenzičarke koja je došla da zameni Jelenu (Nina Janković) i pomogne kolegi Savi (Slavko Štimac) u prikupljanju dokaza za nove slučajeve. Evo šta je bio jedan od motiva zbog kog je prihvatila ovu ulogu.

Kada sam dobila ulogu u seriji 'Ubice mog oca', malu ulogu, jedan od motiva zašto sam to htela da radim je bio taj da budem sa Slavkom Štimcem makar u jednom kadru. Do tada se nismo ni poznavali. Naravno, nemajući ideju uopšte o tome da to može da se izrodi u još jedan projekat.

 

I kada se dogodilo da radimo i u pozorištu, što je nešto možda fundamentalnije, dugotrajnije što možda ima neko veće značenje ili podrazumeva nekakav stalni glumački trening, onda mi je bilo još draže. Naročito zato što su nam uloge takve da smo u predstavi potpuno drugačiji od onoga što smo u 'Ubicama mog oca'. Prosto ta raznolikost je jako dragocena", izjavila je za Blic Anica Dobra.

 

Glumica je zatim otkrila kako je bilo na snimanju serije.

Snimanje kao snimanje. To je rudarski posao. Za one koji ne znaju, to podrazumeva dugačke radne dane. Svako snimanje je isto, a na nama je da u svakoj ulozi budemo kao da nam je prva ili poslednja", naglasila je ona.

Na pitanje da li i dalje ima izazove u svojoj karijeri, Anica kaže:

Nadam se da će ih biti, jer dokle god bude postojao nekakav izazov, to će značiti da sam sveža, da sam zanimljiva nekome ko želi sa mnom da radi i da imam još nešto da pokažem, da kažem, poručim svojim poslom i ako mogu tako da ostanem u fokusu, biću jako srećna i osećaću se jako privilegovanom."

 

makonda-tracker