Mirjana Karanović dobila Zlatni lovorov vjenac za doprinos pozorišnoj umjetnosti

0
Glumici Mirjani Karanović je u nedelju 31. oktobra uručeno priznanje Zlatni lovorov vijenac za doprinos pozorišnoj umjetnosti čime je završen 50. međunarodni pozorišni festival MESS u Sarajevu.
Foto: Marko Sovilj
Foto: Marko Sovilj

Direkcija festivala je saopštila da je Mirjana Karanović, svojim ulogama u pozorištu i na filmu, ispisala najlepše stranice bivšeg jugoslovenskog glumišta: Njena predanost i posvećenost glumačkoj umjetnosti su inspiracija mnogim mladim glumcima i glumicama, kao i velikom broju reditelja i rediteljica s kojima je radila u svome bogatom umjetničkom životu.

Prilikom dodele ovog priznanja govorili su Branko Cvejić, direktor JDP, glumac Ermin Bravo i direktor Festivala Dino Mustafić. Cvejić je istakao da je Mirjana Karanović ne samo jedna od najboljih glumica u regionu i šire, nego i da je osoba izuzetnog ljudskog angažmana.

- Mirjana Karanović je simbol vremena, svetlost u pomrčini, umetnik, retka i dragocena - rekao je Cvejić.

Ovo je druga nagrada Zlatni lovorov vjenac za Mirjanu Karanović. Prvi put je nagradu dobila za uloge Karle u Helverovoj noći Kamernog teatra 55 iz Sarajeva i Fedre u Fedrinoj ljubavi Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

 

 

makonda-tracker