srećan rođendan!

HRABRI PESNIK I SKROMNA SUPERZVEZDA: 5 zanimljivosti o Milošu Bikoviću koje sigurno niste znali

0

Na dan kada jedan od najpopularnijih srpskih glumaca puni 33 godine, otkrivamo neke interesantne činjenice o Milošu Bikoviću koje verovatno ranije niste čuli...

Miloš Biković
foto: Damir Dervišagić

 

3. U Rusiji je daleko veća zvezda nego što znamo

 

Miloš Biković igrao je u brojnim ruskim filmovima, a zahvaljujući seriji Hotel Eleon on je uspeo da se predstavi i nešto široj ruskoj publici i dođe do ogromne slave. Malo je poznato da je naš umetnik jedna od najvećih mladih glumačkih zvezda u ovoj državi.

 

Štaviše, on je 2017 — u, razume se, ogromnoj konkurenciji — osvojio nagradu Muškarac godine, koju slavnim ličnostima dodeljuje jedan ugledni list.

Koliko je Biković cenjen u Rusiji, najbolje je opisao njegov kolega Ivan Bosiljčić, koji i sam radi u ovoj zemlji.

 

Miloš je neviđeno popularan u Rusiju i to koliko on radi tamo naši mediji ne stižu da isprate — izjavio je Bosiljčić. — On nije neki hvalisavac i ne voli o tome da priča, ali, verujte, da on mnogo ozbiljno i dobro radi i super stvar je što su oni prepoznali njegov talenat. Miloš je za svaku pohvalu.

 

Srbin je svojoj biografiji dodao i niz uspešnih filmova u ovoj zemlji, a ostvarenje pod nazivom Sluga odnedavno je jedan od tri najuspešnija ruska filma u istoriji i najgledanija komedija svih vremena!

 

foto: Dragan Kadić

4. Nije oduvek bio tradicionalista kakav je danas

 

Miloš spada u domaće poznate ličnosti koje otvoreno pričaju o svojoj veri i poštovanju tradicije. Međutim, kako je jednom prilikom izjavio za Blic, u njegovoj porodici nije oduvek bilo tako.

 

 

— Nisam baš oduvek vaspitavan u tom duhu. Duh ateizma je zahvatio i moju porodicu. Svi su u porodici bili ateisti kada sam se ja rodio. Verovatno im je trebala kazna Božija kao sto je moje rođenje pa da se vrate veri. Šalu na stranu, postepeno smo svi, u potrazi za korenima, počeli da se vraćamo tradiciji— izjavio je on.

 

Nastavak na sledećoj strani.

 

makonda-tracker