PRIČA NEDELJE

Goran Bregović za Glossy: Da nije bilo rata danas bih bio ribar (FOTO)

1

U jeku promocije novog albuma slavni muzičar otkriva s kojom od svoje tri ćerke ima najprisniji odnos i evocira uspomene na svoje detinjstvo...

foto: Zorana Jevtić
foto: Zorana Jevtić

Iako je svoj novi album "Tri pisma iz Sarajeva" predstavio svetskoj publici još prošlog oktobra, istaknuti muzičar Goran Bregović njegovom promocijom u našem regionu obeležio je novogodišnje i božićne praznike.

 

 

 

 

 

 

 

To nije slučajno jer mu profesija već decenijama unazad diktira takav način života, pa ne pamti kad je praznike proveo s decom i suprugom. Ove godine je nakon koncerta u Budvi, gde je nastupao za doček, otputovao u Španiju zbog turneje s novim albumom.

 

- Ima porodica, kao što je moja, u kojoj je otac stalno na službenom putu. Tako je kod mene. Godišnje imam preko 150 koncerata širom sveta, pa sam samo nekoliko nedelja sa svojim najbližima i na odmoru - počinje Bregović razgovor za Glossy.

foto: Dragan Kadić


Inače, frontmen benda Bijelo dugme je već više od dve i po decenije u braku s jednom od najlepših žena bivše Jugoslavije, manekenkom Dženanom Sudžuk, s kojom ima tri ćerke Emu (22), Lulu (16) i Unu (13). Muzičar je svoje naslednice predstavio javnosti tek pre nekoliko godina, kada je u Beogradu primao Orden viteza kulture i umetnosti od Francuske. Tom prilikom su devojčice, koje inače žive u Parizu, u suzama primile vest da je njihov otac vrlo važna ličnost u svojoj domovini.

 

foto: Luka Šarac

Mada oduvek ponosan na sve tri, muzičar danas priznaje da najviše o poslu razgovara s Emom, koja se takođe bavi umetnošću. Najstarija Goranova ćerka već je imala nekoliko samostalnih izložbi.

 

Nastavak tektsa pročitajte na sledećoj strani...

makonda-tracker