Glossy PRIČA NEDELJE

Branislav Lečić iskreno za Glossy: Nemam para za ćerkino školovanje (FOTO)

0

U trenutku kada ispraća godinu u kojoj se i zvanično razveo od novinarke Nine Lečić, naš slavni glumac otkriva kako je ponovo spreman za najdivnije emocije

foto: Damir Dervišagić
foto: Damir Dervišagić

Početak 2017. godine bio je vrlo turbulentan za glumca Branislava Lečića, koji je se tada i zvanično razveo od svoje druge supruge, novinarke Nine Radulović. Bivši ministar kulture kaže da očekuje da će se u novoj 2018. ponovo zaljubiti.

Nikada nisam izgubio veru u ljubav. Kad prestanem da verujem u to najdivnije osećanje i obraćam pažnju na lepe žene, znajte da sam umro kao čovek", poetski započinje razgovor za Glossy Branislav, kojem je, pored te, lista ostalih želja kratka.

 

Novogodišnja želja mi je samo da budem živ i zdrav, kao i moja deca, a onda će sve biti dobro. Moja sreća se nalazi u tom krugu. Imam troje dece - Ivana, Anu i Lava, a u ponoć 31. decembra biću s njima - kaže glumac, koji nastavlja da evocira uspomene. Najbolje Nove godine dočekivao je u čuvenoj "Srpskoj kafani", kakvih više nema u Beogradu.

 

Nastavak pročitajte na sledećoj strani

foto: Marina Lopičić


 

 

Izgubio se taj boemski duh. On se preselio u pozorišne klubove, gde se okupljaju glumci nakon odigranih predstava. Život se ubrzao i više nemam vremena da idem u kafanu kao nekada. Samo ponekad izađem s prijateljima koji nisu iz mog posla", ističe Lečić.

 

 

Inače, glumac je vezu s voditeljkom Ninom Radulović okončao prošle godine, nakon osam godina zajedničkog života, a 2007. podjednako burno se završio i njegov prvi brak s Ivanom Vujadinović, koja je kasnije rodila još troje dece. Lečić ni tada, a ni danas, nije zapostavio svoje obaveze prema porodici. Decu viđa makar jednom nedeljno, a s njima se čuje telefonom skoro svakog dana.

Bitno je da ne zapostavljaš decu, ali i da ih ne smaraš. Nisam stalno fizički s njima, ali sam uvek dostupan, često se čujemo. Ono što nisam nikada uspeo da razumem jesu očevi koji se razvedu, a ne brinu o svojoj deci. Ta nevina bića rođena su iz neke ljubavi, makar ona bila kratkotrajna i privremena, i zaslužuju našu pažnju i odgovornost. To nije ljudski", naglašava dramski umetnik, koji je posebno radostan što je njegova ćerka Ana odlučila da se upiše na glumu u klasi Vide Ognjenović.

 

Nastavak pročitajte na sledećoj strani

 


 

foto: Damir Dervišagić

Tek je prva godina na Fakultetu savremenih umetnosti. Nadam se da će se pronaći u tome. Nikad na svoju decu nisam vršio pritisak čime treba da se bave, a čak sam ih odgovarao od toga da se bave glumom. Mi glumci znamo sve mračne i sjajne strane ovog našeg posla i ne bismo želeli da kroz to prođu i naši naslednici. Ana je sama odlučila da želi da bude glumica i sama mora da odgovara za to. Podržaću je i ako odustane od glume", iskren je brižni otac, koji je razočaran što nije uspeo svojoj ćerki da obezbedi odlazak na studije u Ameriku.

Odbili su je na Fakultetu dramskih umetnosti, ali su je primili u Njujorku. Iznenadio sam se kad je prošla na prijemnom jer je konkurencija bila velika. Ali ja nemam para za to jer je mnogo skupo. Godišnje treba izdvojiti oko 20.000 evra. Ana je dobila i popust od 30 odsto, ali ne vredi, ni to nije dovoljno. Ne mogu ja to da finansiram. Možda ćemo uspeti u tome da ode u Njujork na master studije", zaključuje Lečić.

 

makonda-tracker