Lepa sećanja

Šetali Beogradom, izlazili po Skadarliji: Pikanterije prijateljstva Milene Dravić i Alfreda Hičkoka

0

Voljena glumica prisetila se šezdesetih, kao i druženja sa slavnim rediteljem i njegovom suprugom, koju takođe pamti kao veoma dragu i simpatičnu ženu.

foto: Petar Đorđević, Profimedia
foto: Petar Đorđević, Profimedia

Legendarna Milena Dravić, zbog svog profesionalnog ugleda i velikih uloga na filmskom platnu, poštovana je i cenjena u čitavom svetu. Njena fotografija krasila je naslovnicu Njujork tajmsa, a zahvaljujući projekciji ostvarenja "W. R. - Misterije organizma" Dušana Makavejeva u Kanu, piše Kurir, imala je priliku da upozna Džeka Nikolsona, Džona Lenona i Joko Ono i druži se s njima.

 

Da li je ovo najlepša ljubavna priča koju ste čuli? Seka Sablić otkrila kako su se zavoleli Milena Dravić i Dragan Nikolić (FOTO)

 

Zbog toga joj je, po povratku u Jugoslaviju, rečeno da neće igrati doktorku Veru u filmu "Sutjeska" jer se "neprimereno ponašala" u Francuskoj. Ali ulogu je ipak dobila jer je to tražio lično Ričard Barton, koji nije bio zadovoljan njenom alternacijom. Ono što Milena posebno pamti jeste druženje s Alfredom Hičkokom.

 

Milena Dravić ekskluzivno za Glossy: Dragan me je uvek štitio i davao mi sigurnost

Bila sam u društvu s legendom, silno počašćena, i to zauvek ostaje u sećanju. On je već tad bio jedan od najvećih reditelja svih vremena, a ja jako mlada, na početku karijere. Hičkok je sa suprugom došao u Beograd, a ja sam bila domaćin s naše strane. Već tada sam znala većinu njegovih sjajnih filmova. I njegovu suprugu pamtim kao dragu, simpatičnu ženu. Šetali smo se Beogradom, posetili Skadarliju", prisetila se glumica za hrvatske medije.

Životna priča- Alfred Hičkok: Neprevaziđeni majstor psiholoških trilera

 

Publika u komšiluku trenutno gleda Milenu u seriji "Putovanje u Vučjak".

 

foto: Petar Đorđević

 

makonda-tracker