Poznati u akciji slikanja grafita

0
U okviru humanitarnog projekta Naša deca, u nedelju 24. oktobra od 13-16:30 časova održaće se akcija slikanja grafita na zidu u Višnjićevoj ulici kod Supermarketa, u kojoj će učestvovati i mnogobrojne poznate ličnosti
foto: Vladimir Šporčić
foto: Vladimir Šporčić

Tema grafita je srećna deca - srećno dete, a inicijator i koordinator programa Naša deca je Udruženje građana Kula. Grafit je osmišljen po skicama – crtežima dece koja su smeštena u socijalnim ustanovama.

Učesnici oslikavanja su deca iz Doma za nezbrinutu decu Jovan Jovanović Zmaj, kao i deca iz organizacije Svratište za decu ulice, uzrasta od 6-12 godina. Suština akcije je da se poznate ličnosti i autori grafita upoznaju i druže sa decom i budu tog dana njihovi drugari. Poznate lica zamoljene su da ponese po jedan poklon koji će dati jednom detetu. Poklon može biti nešto staro ili novo, nešto što su oni koristili kada su bili mali ili nešto novo što misle da će koristiti detetu.

Učešće su potvrdili: glumica Lena Bogdanović, pisac Dule Nedeljković, fotograf Nebojša Babić, stilistkinja Maja Atanasijević, DJ Pepe, pevač Nenad Knežević Knez, voditeljka i rediteljka Maja Uzelac, baletan Milan Rus, pisac Vojislav Bešić, VJ&DJ Tijana T, gumica Aleksandra Janković, urednica magazina Elle Sonja Kovacs, voditeljka Ivon Jafali i drugi.

Ovom prilikom prvi put će se čuti himna kampanje Naša deca, koju će izvesti Petar Mijučin kao Pera Ložač i njegova Klika. Decu će zabavljati glumci i žongleri. Voditelj programa je glumac Miloš Vlalukin. Grafit će slikati poznati umetnik uličnog slikarstva Aleksandar Slivnjak alias Lortrec.

makonda-tracker