period koji neće zaboraviti

Neda Ukraden iskreno o studentskim danima: Znala sam da će me gledti sa omalovažavanjem (FOTO)

0

Nije tajna da je poznata pevačica završila dva fakulteta. Ipak, malo ko zna kroz koje je poteškoće morala da prolazi u ovom periodu. 

foto: Privatna Arhiva

 

Bili su razočarani što nisam učila za lekara, pogotovo moja baka, koja mi je govorila: „Šta će ti engleski, možeš da odeš u Englesku i tako naučiš jezik, a ne da studiraš“, prisetila se Neda.

Neda Ukraden: Teško mi je što me majka ne prepoznaje

 

 

Tek što je završila studije i posvetila se muzičkoj karijeri, dešava se preokret. Odlučila je preko noći da ispuni san i upiše Pravni fakultet.

Pozvali su me da pevam na brucoškoj večeri na Pravnom. I onako, kroz razgovor s jednim od asistenata, ja kažem: „E, mogla sam ja biti vaš kolega, ali eto, otišla sam na filozofiju.“ On mi odgovori: „Pa nije ti ni sad kasno. Šta ti fali, imaš tek 26 godina.“ Kad sam malo bolje razmislila, onda sam samoj sebi rekla: „Pa stvarno, šta bi mi falilo da sad upišem prava.“ I tako i uradim. Muzička karijera mi je krenula, nastupam širom zemlje, a došlo vreme da učim i polažem ispite. Prvi ispit sam prijavila kod Đorđa Samardžića, veoma težak i obiman predmet. Znala sam da mi je ogroman minus što se bavim pevanjem i da će me profesor s podozrenjem i omaložavanjem gledati, a toga je bilo mnogo", rekla je Neda. 

 

Nastavak pročitajte na sledećoj strani

 

makonda-tracker