period koji neće zaboraviti

Neda Ukraden iskreno o studentskim danima: Znala sam da će me gledti sa omalovažavanjem (FOTO)

0

Nije tajna da je poznata pevačica završila dva fakulteta. Ipak, malo ko zna kroz koje je poteškoće morala da prolazi u ovom periodu. 

foto: Marina Lopičić
foto: Marina Lopičić

Neda Ukraden jedina je pevačica s domaće estrade koja se može pohvaliti da je završila dva državna fakulteta - engleski jezik i književnost i pravni u Sarajevu.

 

Kada je čula šta treba da uradi za glavnu ulogu, rekla je ne: Neda Ukraden iskreno o odbijenoj ponudi (FOTO)

 

Rano je počela profesionalno da se bavi muzikom, sa 17 godina snimila je prve pesme i postala slavna u celoj bivšoj Jugoslaviji. Iako je imala blistavu karijeru, nije odustajala od obrazovanja. Najpre je upisala studije engleskog jezika, koje je u roku završila i bila jedan od najboljih studenata.

 

Kad je došlo vreme da upišem fakultet, bila sam u strašnoj dilemi. Htela sam da upišem pravo, a moji su želeli da studiram medicinu. Međutim, moje društvo je upisalo jezike, pa sam ja zbog njih odlučila da upišem engleski, a s druge strane, bila sam oduševljena anglosaksonskom književnošću, pesmama, piscima, Šekspirom pogotovo. Otac mi je govorio: „Ti ćeš po podne i uveče da budeš pevačica, a šta ćeš da radiš pre podne? Od čega ćeš da živiš?“ , rekla je Neda. 

Nastavak pročitajte na sledećoj strani

 

 

makonda-tracker