Britanska kraljica Elizabeta II velika je pobornica tradicije, a nje se posebno drži za vreme Božićnih praznika...
Na kraljevskom prazničnom stolu nađe se tako salata s jastogom ili škampima, pečena ćurka s prilozima kao što su šargarepa, prokulice i drugo povrće. Ručak ne prolazi bez tradicionalnog "Božićnog pudinga", a kasnije svi zajedno gledaju prenos kraljičinog Božićnog govora.
Što se tiče večere, tu je tradicija malo popustila pa se jelovnik svake godine menja. Ali, Elizabeta II ima jednu tradiciju koju ne propušta. To je, naime, jedini put u godini kad šef kuhinje uđe u trpezariju. Seče meso koje je posluženo za večeru, a onda mu kraljica doda čašu viskija i nazdrave.
Nakon večere, vreme je za poklone, a tada se i svi opuste, jedu kolače i slatkiše. Kraljica Elizabeta navodno jako voli čokoladu, i to posebno tamnu, pa se za Božić opusti i uživa.