izučavao duhovnost

Branislav Lečić: Hilandar je mesto gde bih mogao da provedem ceo život, siguran sam da bih mogao da živim monaškim životom (FOTO)

0

U Hilandaru bih mogao da provedem ceo život, siguran sam u to. Tamo sam dobio svoju monašku odoru, radio sam u vinogradu i u kuhinji, pripremao drva...

foto: Vladimir Šporčić
foto: Vladimir Šporčić

Branislav Lečić bio je na korak da digne ruke od glume i da se zamonaši u manastiru Hilandar na Svetoj gori. On je čak u zadužbini dinastije Nemanjića tri meseca živeo kao monah!

 

Prvi put u javnosti nakon razvoda: Branislav Lečić u društvu poznate pevačice


Leka je za Kurir otkrio da mu nije padalo teško da radi na manastirskom imanju i u kuhinji i da bi i sada mogao da se ponovo okuša u svemu tome. Kada se odlučio na ovu avanturu 1991, imao je tek 33 godine, a jedina satisfakcija bila mu je da upozna svoju religiju.


Izučava duhovnost


U Hilandar sam došao s ambicijom da tamo ostanem duže vreme. Nisam mogao da predvidim koliko, ali sam dobio odobrenje beogradske patrijaršije da ne budem turista nego jedan od iskušenika. Vreme sam provodio s monasima, nisam izlazio iz njihovog kruga. Imao sam svoju monašku odoru, radio sam u vinogradu i u kuhinji, pripremao drva i sve ostalo što je bilo potrebno. Tada sam imao 33 godine, to je bilo pet godina pre nego što sam se oženio prvom suprugom - ispričao je glumac.

Nastavak teksta pročitajte na sledećoj strani...

makonda-tracker