Skoro će punih 10 godina od pogibije voljenog glumca

Ivan Zablaćanski: Verujem da sam ovo nasledio od oca (FOTO)

0

Glumac Milenko Zablaćanski izgubio je život 17 dana nakon što je 5. januara 2008. godine doživeo saobraćajnu nesreću. Za sobom ostavio je suprugu Snežanu Vesković, sa kojom je dobio dva sina, Ivana i Nikolu.

foto: Matija Koković
foto: Matija Koković

 

Do direktnog sudara došlo je kada je iz suprotnog pravca naišao "mercedes" čiji je vozač u jednom trenutku izgubio kontrolu nad automobilom i proklizao na suprotnu traku. Milenko Zablaćanski je hitno prebačen u užičku bolnicu, ali se nekoliko dana nije budio iz kome. Helikopterom je prebačen na VMA u Beograd radi daljeg lečenja, ali je 22. januara njegovo srce zauvek prestalo da kuca. Sahranjen je u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

 

Slavni glumac je iza sebe ostavio je voljenu suprugu, balerinu i kostimografkinju Snežanu Vesković. Zajedno su radili u Pozorištu na Terazijama, gde su se i upoznali. Zajedno imaju dva sina, Ivana i Nikolu. Jednu od poslednjih uloga odigrao je u seriji "Stižu dolari".

 

Ivan Zablaćanski: Ponosan sam na svog oca

 

Glumac je, inače, uoči nesreće boravio sa suprugom Snežanom i mlađim sinom Nikolom u njihovoj vikendici u naselju Gajevi koje se nalazi nedaleko od Zlatibora. Trebalo je tamo da ostanu još nekoliko dana, ali su prekinuli odmor zbog smrti Snežanine tetke. Milenko je bio svestan da loše vreme otežava saobraćaj, pa je suprugu i sina u Beograd poslao autobusom. Ispostavilo se da im je spasio život.

Kada je (Milenko) poginuo, imao sam 18 godina i već želeo da upišem FDU. Tata i mama vodili su me često kao klinca u pozorište. Sećam se da sam voleo da sedim pored portirnice, u kolima iz 'Briljantina'. Eto, danas igram u toj predstavi...

 

Verujem da sam od oca nasledio profesionalan odnos prema poslu. Nikad ne kasnim, uvek sam u 'niskom startu' pred probu ili predstavu. Inače, tatu sam posebno voleo da gledam kao Džordžina u 'Srećnim ljudima', u 'Herojima' na Terazijama", rekao je za Novosti Ivan.

 

makonda-tracker