Jednostavan obrt sudbine

Pronađeno pismo Džona Lenona koje otkriva pravu istinu o njegovom razvodu: Mislim da bi bilo fer da ljudi čuju i moju stranu priče!

0

Džon Lenon je 1976. godine uputio pismo svojoj bivšoj ženi Sintiji Lenon, kao odgovor na tvrdnje koje je ona iznela u svojoj prvoj knjizi o njemu.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

U tom, nedavno otkrivenom, pismu Lenon je doveo u pitanje Sintijine tvrdnje da je Joko Ono kriva za raspad njegovog prvog braka.

 

Džon je sa Sintijom bio u braku od 1962. do 1968. godine, kada su se razišli zbog tvrdnji da je on počinio preljubu sa Joko Ono. Njih dvoje imaju sina Džuliana.

 

Džon Lenon: Začetnik nove religije
 

Poruku je Džon poslao Sintiji 1976. kao odgovor na tvrdnje iznete u njenoj knjizi, pod naslovom "Otvoreno pismo Sintijii Tvist", u kome referiše na njeno novo prezime iz sledećeg braka sa Džonom Tvistom.

 

- Draga Sintija, kao što oboje dobro znamo, naš brak je bio okončan mnogo pre LSD-a ili Joko Ono... i to je istina! Tvoje sećanje je, u najmanju ruku, poremećeno. Tvoja verzija našeg prvog LSD tripa je prilično nejasna, a izgleda i da si zaboravila sve kasnije tripove!

 

Džon dalje tvrdi da ga je Sintija, sa Džulianom, posetila u Los Anđelesu dok je bio rastavljen od Joko, kada je od njega zatražila da je ponovo oženi "i/ili" da joj podari još jedno dete.

 

Nastavak na sledećoj strani...

makonda-tracker