KOJA VAM JE NAJLEPŠA?

Ručno vezene i od najskupljih materijala: Ovo su najlepše kraljevske VENČANICE u istoriji (FOTO)

0

Nekada su ih mesecima, od stotine metara najfinije svile izrađivale vredne dvorske krojačice, našivajući na njih čipku i bisere. Danas to uglavnom rade poznata dizajnerska imena, skladno vremenu, ali ništa manje zadivljujuće

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Uoči subotnjeg venčanja u najpopularnijoj kraljevskoj porodici na svetu kad će Megan Markl i princ Hari izgovoriti svoje "da", prisetili smo se i drugih kraljevskih venčanja, tačnije venčanica koje su tokom istorije nosile kraljice, princeze, plemkinje, a danas i sasvim obične devojke koje su ostvarile Pepeljugin san i udajom ušle u najotmenije porodice.

 

Kako bilo, njihove haljine na taj veliki dan, zajedno sa porodičnim tijarama i velovima koji se nasleđuju već generacijama, redovno oduzimaju dah. Nekada su ih mesecima, od stotine metara najfinije svile izrađivale vredne dvorske krojačice, našivajući na njih čipku i bisere. Danas to uglavnom rade poznata dizajnerska imena, skladno vremenu, ali ništa manje zadivljujuće. Venčanica Megan Markl još je obavijena velom tajne, spominjalo se nekoliko dizajnerskih imena, ali zasad je sigurno samo da će Megan u subotu nositi dve haljine.

 

Nastavak na sledećoj strani...

makonda-tracker