ispovest

Boriću se da moj unuk progovori: Maja Odžaklijevska iskreno o porodičnim teškoćama (FOTO)

0
"On je moj centar sveta, dala sam mu svoje srce", započinje Maja ovu tužnu ispovest.
foto: Vladimir Šporčić
foto: Vladimir Šporčić

Maja Odžaklijevska bori se da pomogne sedmogodišnjem unuku Luki da pobedi autizam i ponovo progovori.

 

Maja Odžaklijevska: Snagom volje nosim se sa nedaćama

 

Pevačica živi za dan kada će sin njene ćerke, koji se razboleo pre pet godina, opet izgovoriti reč „baba“.

Maja je za Kurir govorila o porodičnoj drami.

 

Smatram da je uzrok ovog poremećaja vakcina MMR, koju je Luka primio kada je imao dve godine. Tad su krenule prve manifestacije autizma. Postao je izolovan. Bežao je od svih nas, krio se ispod stola...

 

Nastavak pročitajte na sledećoj strani

 

 

foto: Petar Đorđević

Do tada je znao da izgovara reči kao i svaki dvogodišnjak, međutim, izgubio je mogućnost govora. Pet godina ne priča, osim što ponekad kao nešto pevuši i daje neke signale. To je sve!", kaže Odžaklijevska i dodaje:

Nikada ništa nije menjala na telu, a za to ima POSEBAN razlog: Maja Odžaklijevska iskreno o plastičnim operacijama (FOTO)

Prva sam primetila da nešto nije u redu. Majka sam, odgajila sam dvoje dece i logično je da umem da prepoznam neke čudne situacije. Tada nije imao fokus na mene, a prethodno ga je imao. Bio je u nekom svom svetu, van stvarnosti i van svih dešavanja", kaže Odžaklijevska.

 

Nastavak pročitajte na sledećoj strani

 

 

 

foto: Vladimir Šporčić

 

Maja ističe da je njen unuk jedno vreme boravio kod nje i da joj je taj period bio najteži.

 

Zbog svoje duge kose važila je za pravu ikonu seksepila: Evo kako danas izgleda Maja Odžaklijevska (FOTO)

Osam meseci je živeo sa mnom. Potpuno sam mu bila posvećena, kao i sad. U početku je bilo najgore. On je bio taj koji je morao da se navikne da više nije u okruženju s mamom i tatom, nego s bakom. On je moj centar sveta, dala sam mu svoje srce. Mnogo je tužno i bolno gledati ga takvog, a ti ne možeš da mu pomogneš u datom trenutku.

Ona navodi da ne odustaje od borbe.

Borila sam se, borim se i boriću se dok ga ne izlečim. Savetujem roditeljima da budu otvoreni i da javno govore o autizmu svoje dece jer će tako steći uslove da dobiju pomoć. Mi smo tako našli bioenergetičara, kvantnu medicinu. Luki zaista pomaže i evidentan je njegov napredak. Verujem da će se oporaviti", završava Maja.

makonda-tracker