rođendansko Slavlje

Katarina i Milan Gromilić: Svako dete je blagoslov (FOTO)

0
Baletski igrači i supružnici Katarina i Milan Gromilić opisuju kojim vrednostima uče ćerke Laru i Hanu i šta je u njihovu svakodnevicu unela petomesečna beba Maša, čijim su rođenjem dosanjali svoj san o velikoj porodici
foto: Privatna Arhiva
foto: Privatna Arhiva

Kada su se pre petnaest godina upoznali u Pozorištu na Terazijama, njihovoj matičnoj kući, baletski igrači i koreografi Katarina (33) i Milan (37) Gromilić nisu ni sanjali da će jednog dana i u privatnom životu koračati u istom smeru.

 

Milan Gromilić: Prisustvovao sam porođaju

 

Naime, na početku saradnje slagali su se kao pas i mačka da bi sada, nakon tolikih godina, zajedničkim snagama gradili harmoničnu životnu priču čiji centar čine njihove naslednice, petomesečna Maša, šestogodišnja Hana i Lara koja je nedavno proslavila osmi rođendan.

 

- Ranije, dok su deca išla u vrtić, smatrali smo da će proslave rođendana biti malo skromnije kad krenu u školu. Međutim, prevarili smo se. Na sve naše ubeđivanje da ovog puta na neki drugi način proslavimo rođendan, Lara je bila uporna da to ponovo bude velika žurka, opet u igraonici. Pošto pohađa časove klasičnog baleta, poželela je baletsku tortu na kojoj su suknjica i špic patike. Obukla je haljinicu svoje omiljene kreatorke Sanje Konjović – počinje priču Katarina i dodaje da joj s troje mališana nije lako da se organizuje, ali da, na svu sreću, ima veliku pomoć:

 

Nastavak pročitajte na sledećoj strani

 

 

 

 

foto: Privatna Arhiva

 

- Organizacija s troje dece nije nimalo jednostavna, naročito kada imaju vanškolske aktivnosti. Pošto je beba i dalje mala, ja sam stalno s njom, a Milan je više posvećen starijim devojčicama, naravno, koliko mu posao to dozvoljava. Hvala Bogu što su bake zdrave, vitalne i žele da pomognu. To nam mnogo olakšava život. Trudimo se da, koliko god da nam je teško, sve postignemo, da deca to ne osete i da svaka od njih tri dobije maksimalnu pažnju.


Princeze stižu kući: Milan Gromilić izveo suprugu i ćerkicu iz porodilišta (FOTO)

 

Iako Katarina i Milan priznaju da je danas zahtevno biti roditelj, ne odustaju od misije da svoje naslednice nauče pravim vrednostima.

 

- Današnje vreme takvo je da je izazov uopšte upustiti se u roditeljstvo. Uspeh je ako postignete i od jednog deteta da formirate dobrog čoveka, a kamoli od troje. Naš zadatak je da pođemo od sebe i da kao pojedinci pokušamo nešto da promenimo oslanjajući se na prave vrednosti, one koje nisu aktuelne u današnje vreme, a podrazumevale su se kad smo mi bili deca. Najvažnije je da, uz mnogo truda, deci od najranijeg detinjstva to usadimo, počevši od najosnovnijih molim, hvala, izvini, oprosti. Toga danas skoro da nema. Svako dete je blagoslov i što ih je više, to je lepše. Oduvek smo želeli makar troje dece i ta želja nam se ispunila. Presrećni smo i uživamo – iskrena je Katarina, dok se njen suprug nadovezuje na priču o vaspitavanju dece:

 

Nastavak pročitajte na sledećoj strani

 

 

 

 

foto: Privatna Arhiva

 

- Smatramo da je najbolje takozvano učenje po modelu. Možete vi deci da pričate koliko hoćete, ali ako ona na vašem primeru to ne vide, sve je uzalud. Možete im pričati da ne psuju, ali ako se vama omakne psovka, ne možete od njih očekivati da to neće ponoviti. Mi se vodimo time da im budemo uzori lepog ponašanja kako bi znale šta znači biti fin, odmeren, kulturan. Trudimo se da im usadimo prave vrednosti.

 

Pre pet meseci skladna porodica postala je bogatija za još jednu devojčicu, malenu Mašu, s kojom sestre uživaju da se igraju i da je zabavljaju.

 

Milan Gromilić dobio treću ćerku: Danas je moja Katarina donela na svet jednu malu čarobnu princezu...

 

- Ona je najbolja beba na svetu i to kažu svi koji su je videli. Dobra je, mirna i umiljata. Videćemo još koliko, ali nadamo se da će potrajati. Nama svima liči na Laru kad je bila mala, a pošto se Hani to ne dopada, ona kaže da Maša liči na sebe – kroz osmeh govori ponosna majka, a Milan opisuje kako se sestre odnose prema najmlađem članu porodice i život sa četiri žene u kući.

 

- Uživaju da se igraju s njom i da je zabavljaju. Omiljeno im je da prave razne predstave i koncerte po kući, a Maša im je najvernija publika. Divno je živeti sa četiri princeze. Svaki radni dan završava se zagrljajem, osmehom i maženjem – zaključuje ponosni otac. 

 

Sestre su uživale u zanimljivim igrarijama koje su ovim povodom organizovane.

 

Piše: Jelena Ristić

makonda-tracker