Poznati par dobio treću ćerku

Milan Gromilić: Prisustvovao sam porođaju

0
Poznati baletan i koreograf Milan Gromilić i njegova supruga, balerina Katarina Gromilić, nakon Lare (7) i Hane (5) pre dve nedelje dobili su još jedno dete, ćerku Mašu, čiji su dolazak na svet sestre od samog početka mamine trudnoće željno iščekivale
foto: Luka Šarac
foto: Luka Šarac

 Evo me, sedim pored Katarine, sabiramo utiske sa porođaja, pošto sam i ja prisustvovao dolasku bebe na svet. Puštaju me da budem s njom malo duže nego drugi očevi sa svojim suprugama jer sam prošao kontrolu da bih bio na porođaju. To znači da sam bakteriološki čist, pošto se testiranje obavlja kao pred ulazak u operacionu salu. Procedura za to praktično se razlikuje u svim ustanovama ovog tipa, a u nekima otac koji želi da bude prisutan tokom porođaja pored sebe mora da ima medicinskog tehničara za slučaj da padne u nesvest. Evo, ja već treći put ne padam u nesvest, a to ovde, u GAK-u i nije praksa. Moglo bi se reći da sam u treningu što se toga tiče –  gotovo u dahu ispričao je baletan i koreograf Milan Gromilić (37), koji je svega nekoliko dana posle svog rođendana dobio najlepši poklon koji se može zamisliti, treću ćerku Mašu.

U braku koji traje osam godina, Milan i njegova supruga Katarina dobili su prvo Laru (7), potom Hanu (5) i sada Mašu. Radost zbog rođenja deteta se, prema rečima uzbuđenog oca, vremenom uopšte ne umanjuje.

 

Katarina i Milan Gromilić: Krštenje ćerkica po starim običajima

 

Katarina se porodila u ponedeljak, 12. septembra, u 13. 35 časova, šest dana nakon Milanovog rođendana. Već dobrano uigran za ovakve situacije, on je u utorak oko podne već bio kod supruge u porodilištu praveći spisak stvari koje su joj potrebne dok ne bude otpuštena iz bolnice, kao i onih koje bi trebalo da je sačekaju kod kuće. A onda, posle višečasovne razmene utisaka sa Katarinom, otišao je da pribavi ono što je tražila jer to što je prethodnog dana i noći slavio, nije ga sprečilo da bude savestan suprug.

 

Princeze stižu kući: Milan Gromilić izveo suprugu i ćerkicu iz porodilišta (FOTO)
 

- Rekao bih da nikakva hrabrost nije potrebna muškarcu kako bi bio u porođajnoj sali. Žene su hrabre i mi smo tamo da budemo uz njih, da im olakšamo muke i bodrimo ih, kao što bodrimo sportiste kojima se divimo. Sam taj čin je takav da svako ko mu prisustvuje i vidi kroz šta žena prolazi, posle u životu više ništa ne može da joj zameri ili očekuje od nje. Ceo tim iz Višegradske bio je sjajan, a babicu, doktorku i anesteziologa svima bih preporučio – objašnjava Milan.

 

Ovaj par inače važi za jedan od najskladnijih, ne samo zbog ljubavi koju i nakon osam godina neštedimice pokazuju jedno drugom, već i zbog toga što su, kao supružnici i roditelji, u potpunosti tome predani. Za to je jednim delom svakako zaslužna Milanova živa uspomena na oca koji je preminuo još dok je ovaj bio tinejdžer, ali ipak je stigao da pogleda njegov prvi plesni nastup.

 

Katarina i Milan Gromilić: Naš brak sudbinski je određen

 

Iako je već treći put prisustvovao porođaju svoje supruge Katarine, pa se može reći da je bio savršeno spreman i pribran, Milan nije podlegao masovnoj pomami pravljenja selfija u porodilištu.

 

- Za mene je to poseban čin i nekako mi deluje da u takvoj situaciji ne priliči neko poziranje. Moguće je i da sam mator za te stvari, a možda samo kasnim sa priključivanjem tom trendu.

makonda-tracker