povod za dvostruko slavlje

Marija: Kada srce peva i deca rastu

0
Marija Gobović upriličila je krštenje sina Stefana i proslavila njegov prvi rođendan, a na veselom porodičnom slavlju najraspevanija gošća bila je njena sestra bliznakinja Marina
foto: Dragan Petrović
foto: Dragan Petrović

U finišu muzičkog takmičenja Maldivi, na televiziji Hepi, u kome podučavaju učesnike pevanju i scenskom nastupu, sestre Gobović, bliznakinje Marija i Marina (31), imaju malo slobodnog vremena, pa svaki trenutak provode sa svojim porodicama. Prošlog vikenda imale su i specijalan povod za okupljanje i druženje sa najbližima – plavokosa Marija upriličila je krštenje sina Stefana, koji je napunio godinu dana.


U Crkvi Svetog Đorđa na Banovom brdu okupila se čitava porodica, najbliža rodbina i dugogodišnji prijatelji Gobovića, a najozbiljniji među gostima bili su mališani: Marijina ćerka Sofija (4,5), Marinin sin Janko (2,5), kao i Milica (8) i osmomesečni Lazar, deca njihove starije sestre Ane (33). Atmosfera je bila izuzetno svečana, a zvanice posebno emotivne jer ih za ovaj beogradski hram vežu lepe uspomene. Ovde su krštene i obe bliznakinje, kao i njihovi stariji mališani, a smeđokosa Marina u ovoj crkvi izgovorila je sudbonosno da svom suprugu Bojanu (31). Svečano obučena deca s nestrpljenjem su čekala početak ceremonije, pomalo strepeći hoće li se mali brat rasplakati pred sveštenikom. I kuma Milica Nikolić, dugogodišnja drugarica sestara, s kojom su se sprijateljile u KUD-u Branko Cvetković, bila je uzbuđena zbog važnog zadatka.

 

Nastavak teksta i fotografije pogledajte na sledećoj strani...

makonda-tracker