povod za dvostruko slavlje

Marija: Kada srce peva i deca rastu

0
Marija Gobović upriličila je krštenje sina Stefana i proslavila njegov prvi rođendan, a na veselom porodičnom slavlju najraspevanija gošća bila je njena sestra bliznakinja Marina
foto: Dragan Petrović
foto: Dragan Petrović

U finišu muzičkog takmičenja Maldivi, na televiziji Hepi, u kome podučavaju učesnike pevanju i scenskom nastupu, sestre Gobović, bliznakinje Marija i Marina (31), imaju malo slobodnog vremena, pa svaki trenutak provode sa svojim porodicama. Prošlog vikenda imale su i specijalan povod za okupljanje i druženje sa najbližima – plavokosa Marija upriličila je krštenje sina Stefana, koji je napunio godinu dana.


U Crkvi Svetog Đorđa na Banovom brdu okupila se čitava porodica, najbliža rodbina i dugogodišnji prijatelji Gobovića, a najozbiljniji među gostima bili su mališani: Marijina ćerka Sofija (4,5), Marinin sin Janko (2,5), kao i Milica (8) i osmomesečni Lazar, deca njihove starije sestre Ane (33). Atmosfera je bila izuzetno svečana, a zvanice posebno emotivne jer ih za ovaj beogradski hram vežu lepe uspomene. Ovde su krštene i obe bliznakinje, kao i njihovi stariji mališani, a smeđokosa Marina u ovoj crkvi izgovorila je sudbonosno da svom suprugu Bojanu (31). Svečano obučena deca s nestrpljenjem su čekala početak ceremonije, pomalo strepeći hoće li se mali brat rasplakati pred sveštenikom. I kuma Milica Nikolić, dugogodišnja drugarica sestara, s kojom su se sprijateljile u KUD-u Branko Cvetković, bila je uzbuđena zbog važnog zadatka.

 

Nastavak teksta i fotografije pogledajte na sledećoj strani...

 

foto: Dragan Petrović

- Sa Milicom odavno drugujemo. Upoznale smo se kao članice društva u kom smo mi bile vokalne solistkinje, a ona je svirala flautu. Zajedno smo išle na mnoge turneje i gostovanja, nastupale smo na brojnim koncertima i delimo divne uspomene. Ona je venčala mene i Bojana, kasnije je krstila našu Sofiju, pa uopšte nismo razmatrali mogućnost da Stefanov duhovni roditelj bude neko drugi – priča Marija.


Za razliku od ostatka porodice, maleni slavljenik uopšte nije bio uzbuđen. Naprotiv, mirno je spavao sve do trenutka dok ga sveštenik nije pokvasio vodom, a onda je, baš kao što su ostala deca očekivala, zaplakao iz sveg glasa. To je izazvalo kikot mališana i ponekog odraslog gosta, ali suze su se brzo osušile, a dečačić razveselio.

 

Nastavak teksta i fotografije pogledajte na sledećoj strani...

foto: Dragan Petrović


Nakon svečanog čina, porodica se sa svojim gostima uputila u jedan renomirani restoran na Senjaku, da uz muziku proslave Stefanovo krštenje i prvi rođendan. Kao i uvek kada se okupe vrsni muzičari i pevači, slavlje je bilo za pamćenje. Na repertoaru su bile brojne starogradske pesme, poneka izvorna i novokomponovana, a uz tamburaše pevale su i tetka i mama. Da deca ne budu zapostavljena, interpretirale su se i dečji pesme, a uz Ivin voz i Kad si srećan... sve zvanice učestvovale su i u malim veselim koreografijama.


- U poslednje vreme zbog učešća u Maldivima mnogo vremena provodimo van kuće, pa smo se i mi i deca uželeli da zajedno budemo po čitav dan. Ovo je bio divan povod da se svi okupimo, da pozovemo najbliže i najdraže i zapevamo, za sebe i njih, iz punog srca i radosne duše. A tad, zna se, zvučimo najbolje – kaže Marina.

makonda-tracker