Porodična idila pred veliko slavlje u Lepetanima

Neda Ukraden: Uz unuke se najlakše relaksiram

0
Vrele letnje dane pop pevačica Neda Ukraden provodi na nastupima širom Balkana, ali i u svojoj kući na Crnogorskom primorju, gde uživa posvećena ćerki, zetu i njihovim naslednicima, u čijem društvu će 16. avgusta proslaviti svoj rođendan
foto: Dragan Kadić
foto: Dragan Kadić

Kada bi pop pevačica Neda Ukraden (65) sabrala kilometre koje pređe tokom 365 dana, cifra bi bila impozantna. Teško da bi zbirom mogle da joj pariraju i znatno mlađe kolege. Prepoznatljiva po energiji kojom pleni, ponosna baka troje unučića, četvorogodišnjih bliznakinja Nede i Aleksandre i dvogodišnjeg Dušana, često doručkuje u jednoj, ruča u drugoj državi da bi na večeru stigla u treću. Ovaj tempo ponekad naruši predasima u kojima je uglavnom posvećena svojim najmilijima, posebno leti kada joj prija da u porodičnom okruženju uživa u svojoj kući uz samu obalu mora u Lepetanima, nadomak Tivta.


- Već više od četrdeset godina živim tim tempom, navikla sam i to za mene ne predstavlja napor, već uživanje – kaže Neda dodajući da je posle nastupa širom regiona proteklog vikenda konačno ugrabila nekoliko slobodnih dana koje je provela sa svojim najmilijima u porodičnoj oazi mira, kako naziva svoju kuću u Lepetanima.


- Pre nekoliko dana bila sam na izuzetno posećenom gostovanju, imala sam utisak da je temperatura bila 50 stepeni. Mnogo mladog sveta, igre, pesme... Zadovoljstvo mi je kada vidim da mladi podjednako vole nove pesme, kao i one koje su bili hitovi u vreme kada oni još nisu bili ni rođeni. Kada posle toga dođem u Lepetane, pa kad me još dočekaju ćerka, zet i unučići, to za mene predstavlja savršenu relaksaciju. Bez obzira na to koliko sam iscrpljena od učestalih nastupa i putovanja, kada mi u susret pohrle Aleksandra, Neda i Dušan, tog trenutka osetim neku novu energiju i imam snage za sve.


Zvezda koja je stekla slavu u vreme kad se zajednička država pružala od Vardara pa do Triglava ističe da je uvek volela aktivno da provodi godišnji odmor.

 

Nastavak teksta i fotografije pogledajte na sledećoj strani...

makonda-tracker