Iskreno o roditeljstvu

Šokantna ispovest Marine Abramović: Tri puta sam abortirala, evo i zašto...

0
Već 40 godina Marina Abramović ekstremnim performansima privlači pažnju. Ove godine napuniće 70 godina, a otkrila je i zašto nikada nije poželela da ima decu i čak tri puta abortirala.
foto: Profimedia
foto: Profimedia

Tokom razgovora za jedan strani magazin, Marina je govorila o svom radu, karijeri ali i privatnom životu, otkrivši tom prilikom da nikada nije želela da se ostvari u ulozi majke.

 

Na pitanje da li je ikada poželela da ima decu, šezdesetdevetogodišnja Marina iskreno je odgovorila:

 

- Ne. Nikad. Tri puta sam abortirala jer sam bila ubeđena da će to biti pogubno za moj rad. Jedna osoba može imati ograničenu količinu energije u telu, a ja želim da je delim s drugima. To je moje viđenje života. To je razlog zašto žene iz sveta umetnosti nisu uspešne kao muškarci. Ima mnogo talentovanih žena. Zašto su muškarci na važnim pozicijama? Jednostavno: ljubav, porodica, deca – sve ono što žena ne želi da žrtvuje - kaže Marina, dodajući da je takvu odluku donela još u mladosti:

 

- To sam odlučila posebno zato što sam imala tako užasno detinjstvo. Nisam želela da budem majka. Nikako. Moji studenti su moja deca - otkriva Marina, otkrivši kako će ove godine proslaviti svoj sedamdeseti rođendan.

 

Marina Abramović: Postali smo neosetljiva ljudska bića
 

- U Americi niko ne govori o godinama. Prirediću veliku žurku sa 300 zvanica u Gugenhajm muzeju. Možda ću igrati oko šipke – da vidimo da li mogu da se spustim niz šipku sa vrha muzeja. Još vežbam. Želela bih dugo da živim, da napunim 100... - zaključuje Abramovićeva.

 

Porodična večera: Kim Kardašijan i Marina Abramović uživaju u društvu holivudskog džet seta! (FOTO)

makonda-tracker