sportska porodica

Prava je lepotica i već je stigla Noleta na jednom polju: Sestra Nemanje i Dragog Gudelja je mlada nada tenisa

1

Vanja Gudelj igra tenis i po jednom parametru je već stigla najboljeg igrača belog sporta - Novaka Đokovića. 

Dragiša, Vanja i Nemanja Gudelj
Dragiša, Vanja i Nemanja Gudeljfoto: vanjagudelj27/Instagram

Nemanja i Dragiša Gudelj dobro su poznati domaćoj javnosti, a Dragi nas je opet zabrinuo kada se po drugi put u nekoliko meseci srušio na terenu. 

 

Srećom, kako prenose mediji, izgleda da će sve biti u redu sa srpskim sportistom. 

 

Obojica braće se bave fudbalom i obojica imaju poznate lepše polovine.

Nemanja je igrač španske Sevilje i u braku sa Anastasijom Ražnatović ( sada Gudelj ) , dok Dragiša igra u Kordobi i u ljubavi je sa jednom od naših najlepših manekenki koju su povezivali i sa zvezdom domaće muzičke scene.

 

Gudelji su inače kompletno sportska porodica. Majka Olivera im je igrala košarku, otac im je bio fudbaler, a manje je poznato da imaju i mlađu sestru koja se takođe bavi sportom. 

Njihova mlađa sestra ima 21 godinu, zove sa Vanja i bavi se tenisom, koji je od uspeha koje niže Novak Đoković Srbima postao jedan od omiljenih sportova. 

 

Interesantno je su Vanja i Dragiša rođeni u Holandiji, za razliku od Nemanje kome je mesto rođenja Beograd.
 

To se tako zadesilo pošto je njihov otac, Nebojša Gudelj, svojevremeno igrao fudbal u Holandiji. A sve troje njegovih naslednika su detinjstvo i dobar deo života proveli u toj zemlji. 

 

Lepa Vanja je još od malih nogu počela da se bavi belim sportom, a trenirala je sa jednom teniskom legendom. 

U pitanju je čuvena igračica Kim Klajsters, koja je Gudeljevoj dosta pomogla u početku karijere.    


- Kim mi daje brojne savete, kao i drugim igračicama i igračima u Akademiji. Podržala me je, objasnila mi je da mi ide veoma dobro, i poručila da ako imam neko pitanje, uvek smem da joj priđem i da porazgovaram – ispričala je Vanja u intervjuu za Novosti pre nekih 10-ak godina.

Ona joj je takođe navela da joj je KIm dala veoma vredan savet, koji će mlada Vanja zauvek pamtiti. 

 

- Rekla mi je da ako jednog dana budem u samom vrhu, potrebno je da ostanem normalna, ista, da ne dozvolim da uspesi negativno utiču na mene - seća se Vanja. 

Takođe, Vanja je tada navela i da je pravi poliglota, pošto priča pet jezika. To su holandski, engleski, francuski, srpski i "malo španskog", kako je rekla. 

 

Ako se prisetimo da i Novak Đoković zna da govori više jezika, možda to nije loš pedigre za neke buduće uspehe u tenisu i može biti jedno od tajnih oružje mlade, lepe i perspektivne Vanje. 

 

Bonus video: 

 

 

 

 

 

makonda-tracker