krv nije voda

Porodica Žike Todorovića: Mnogi ne znaju da mu je tetka LEGENDA, a da mu je sestra igrala u filmovima koje svi obožavamo

0

Srđan Žika Todorović potiče iz prave umetničke porodice. 

foto: Antonio Ahel/ATAImages
foto: Antonio Ahel/ATAImages

Proslavljeni umetnik Srđan Žika Todorović već duže vreme važi za jednog od najboljih domaćih glumaca. 

 

Bravure koje on zna da izvede su teško ponovljive, a pojedine njegove replike iz filmova su danas maltene deo svakodnevnog rečnika u našoj zemlji. 

 

Može se reći da je on pravi biser domaće glumačke scene, a to možda i nije toliko čudno kada se sagleda ko su sve članovi njegove porodice. 

 

Za početak, otac mu je legendarni Bora Todorović, čovek koji je obeležio jednu filmsku epohu u Jugoslavijama (namerno je množina), Srbiji i šire.

 

Bora Todorović iz mlađih dana
Bora Todorović iz mlađih dana foto: Youtube Printscreen

A rođena sestra njegovog tate Bore je takođe jedna ličnost koje veoma bitna u domaćoj glumačkoj priči. 

 

To je slavna Mira Stupica, koja je bila šest godina starije od Bore. Njen rad u oblasti sedme umetnosti je svima dobro poznat, ali malo ko zna da je ona odgovorna što se i Bora opredelio za glumu. 

 

Mira Stupica je bila rođena tetka Srđana Žike Todorovića i sestra Bore Todorovića
Mira Stupica je bila rođena tetka Srđana Žike Todorovića i sestra Bore Todorovića foto: Dado Đilas

Naime, baš Mira je Boru dovela prvi put na daske koje život znače. A kakvu karijeru je Bora napravio to svi dobro znaju.

 

Takođe, i Žikina majka je poznata umetnica. U pitanju je balerina Snežana Matić, na koju Žika dosta podseća likom. 

Sad kad znate sve ovo, verovatno vas neće začudtii ako vam kažemo da je i sestra Žike Torodorovića u umetničkim  vodama. 

 

Zove se Dana Todorović i najprepoznatljivija je kao književnica. Radila je neko vreme kao prevodilac u Ujedinjenim nacijama, a napisala je i nekoliko romana.

 

Najpoznatija dela su joj „Tragična sudbina Morica Tota‟, kao i „Park Logovskoj‟ koji je posvetila njenom i Žikinom ocu - Bori.

No, nju smo imali prilike i da gledamo i veoma popularnim domaćim filmovima. Zajedno sa tataom see pojavila u čuvenom filmu „Profesionalac‟, gde su Bora i ona baš tumačili oca i ćerku.

 

Takođe, imala je sporedne uloge u ostvarenjima  „Potera za srećkom‟, „Flert‟, „Rat uživo‟, „Život je čudo...

 

Bonus video: 

 

 

 

 

makonda-tracker