"još nisam stao na noge"

"Svaki dan gledam njegove slike i ljubim ga..." Bolna ispovest Žike Todorovića o iznenadnoj smrti trogodišnjeg sina

0

Kako je glumac ispričao, supruga i on uspavali su sina popodne, a nakon izvesnog vremena primetili su da nešto nije u redu

Glumac Srđan Žika Todorović jedan je od najcenjenijih na našoj sceni
Glumac Srđan Žika Todorović jedan je od najcenjenijih na našoj scenifoto: Antonio Ahel/ATAImages

Srđan Žika Todorović, jedan od omiljenih domaćih i regionalnih glumaca, doživeo je 2017. godine najveću roditeljsku tragediju.


Njegova supruga Ana i on izgubili su sina Dejana, a mediji su tada javili da je dečak preminuo od sindroma iznenadne smrti (SIDS), koji se događa kada ne postoji objašnjenje zbog čega je došlo do fatalnog ishoda.


Glumac, koji je poznat po tome što ne priča o privatnom životu za medije, sada je smogao snage da progovori o teškoj situaciji u kojoj se našao i otkrio da još uvek nije stao na noge.


Ja svaki dan gledam njegove slike i ljubim ga i gledam te neke snimke na mobilnom telefonu. Evo sad je bilo pet godina... Prošlo... Pet i po godina je sad kad dajem ovaj intervju. Još uvek nisam stao na noge – rekao je Žika u emisiji "Una, due, tre" na "Una" televiziji.

 

Glumac Srđan Žika Todorović
Glumac Srđan Žika Todorovićfoto: Zorana Jevtić

Srđan Todorović važi od početka karijere i za jednog od najtalentovanijih domaćih glumaca, a priznaje da mu njegova profesija više nije prioritet.


Sada radim neke rokenrol emisije i uopšte me gluma više ne zanima – kaže glumac.


Kako je Žika ispričao, do tragedije je došlo tokom popodnevnog spavanja, a dok su supruga i on primetili da nešto nije u redu bilo je kasno.


Stavili smo ga na popodnevno spavanje, pustili smo ga pola sata duže i već je bilo kasno, bio je plav. Kad je došla hitna pomoć uradili su sve, ali doktorka je rekla da je prekasno – objasnio je on.

 

Slučajna iznenadna dečja smrt! Tako se zove kad dete umre u snu i obično se dešava deci od tri do pet godina. Naravno, radili su, kako se kaže ono kad gledaju krv da li je od nečega umro? I nisu našli ništa. I onda kad ne nađu ništa stave pod "SIDS". To je zvanična bolest koja postoji u Americi. Ja sam pričao sa nekim američkim parovima kojima je isto dete umrlo od SIDS-a. "SIDS" - neobjašnjivo, zašto? Ili na srpskom "Slučajna dečja iznenadna smrt" – rekao je glumac.

 

Ana i Srđan Todorović godinama su u braku
Ana i Srđan Todorović godinama su u brakufoto: Foto: Kurir

On je kroz suze priznao da se supruga i on još uvek bore da se oporave i da su zahvalni jer su imali priliku da budu Dejanovi roditelji.


– Recimo, da Ana i ja nismo mogli da imamo decu, pošto mnogi parovi ne mogu, da li bih bio srećniji? Ne znam. Ali, u svakom slučaju sam zahvalan Bogu što sam, eto, osetio kako je biti otac – rekao je glumac.

 

 

makonda-tracker