liči na tatu

Udata je za ZVEZDU, spojila je Anu i Bastijana: Prelepa ćerka Svetislava Pešića nasledila je od oca ljubav prema sportu

0

Oboje dece selektora srpske reprezentacije izgradilo je karijeru u sportu, a dok je njegov sin nešto eksponiraniji, o ćerki se retko piše

Svetislav Pešić na prošlogodišnjem Eurobasketu u Pragu
Svetislav Pešić na prošlogodišnjem Eurobasketu u Pragufoto: EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

Svetislav Pešić, selektor košarkaške reprezentacije Srbije, koja ovih dana beleži velike uspehe na Svetskom prvenstvu u košarci, ima iza sebe takve rezultate da bi samo o svojoj karijeri mogao da priča danima.


Jedan je od najtrofejnijih evropskih trenera i član Kuće slavnih FIBA, a s reprezentacijom SR Jugoslavija osvojio je Svetsko prvenstvo i Evropsko prvenstvo, dok je s Nemačkom osvojio EP.


Uz to, s klubovima koje je vodio je osvojio Evroligu, Evrokup, Kup Radivoja Koraća, osam nacionalnih prvenstava i šest nacionalnih kupova!

 

Ipak, Pešić nije čovek koji se preterano bavi rečima i pokazuje ko je tamo gde je najvažnije – pored košarkaškog terena, a veliku podršku mu sve ove godine pruža porodica.


Srpski selektor o svom privatnom životu ne govori mnogo, a poznato je da decenijama u skladnom braku s Verom Blažević, koja je i sama bila košarkašica.

 

Svetislav Pešić na komemoraciji Dušanu Dudi Ivkoviću
Svetislav Pešić na komemoraciji Dušanu Dudi Ivkovićufoto: Nemanja Nikolić

 

U svom dugom i srećnom braku Svetislav Pešić dobio je dvoje dece – sina Marka, koji je danas sportski direktor u KK Bajern Minhen i godinama je bio uspešni košarkaš, i ćerku Ivanu, koja je tako nasledila očev "sportski gen".

 


Ivana Pešić, danas Ivana Jagla, radi kao lični trener u Minhenu, a na svom profilu na platformi LinkedIn ističe je uz onaj fizički deo, u svom radu fokusirana i na sve izazove svakodnevice koji utiču na zdravlje.


Zdravlje, performanse i uravnotežena ishrana su najvažniji temelji za fizičko i mentalno blagostanje – navodi ona i dodaje: – Kao lični trener, želela bih da vas profesionalno pratim, motivišem i individualno podržavam na vašem putu ka zdravijem i sposobnijem načinu životu.


Takođe, Ivana je specijalizovana za jogu i diplomirani je master sportske psihologije.

 


Budući da se i sama ne eksponira preterano, o njoj se ne piše često u domaćim medijima, a poznato je da je ona bila ta koja je upoznala srpsku teniserku Anu Ivanović i nemačkog fudbalera Bastijana Švajnštajgera, jedan od omiljenih sportskih parova sveta.


Moj prijatelj Švajnštajger i Ana Ivanović su u emotivnoj vezi, upoznala ih je moja ćerka Ivana. Neka se deca vole i drže za ruke... – izjavio je na početeku njihove ljubavi Svetislav Pešić, čime je bio jedan od prvih koji je potvrdio glasine da su oni Ana i Bastijan srećno zaljubljeni.

 

1 / 6 Foto: Cobra Team / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia


Ivana je, inače, godinama u braku s nemačkim košarkašem Janom Hendrikom Jaglom, s kojim je u ljubavu duže od decenije.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jan Jagla (@jj22)


Pre nekoliko godina, pričalo se i o detalju iz autobiografije košarkaša Šarunasa Jasikevičijusa, koji je napisao da je Ivana bila zaljubljena u brazilskog igrača Andersona Varežaua i da su košarkaša njegove kolege i sam Pešić začikavali zbog toga.
 

 

 

 

makonda-tracker