preminuo pre nekoliko godina

Voleli su ga i muškarci i žene! Znate li koji slavni Jugosloven je otac Lee Kiš?

0

Voditeljka Lea Kiš jedna je od najpoznatijih na domaćoj javnoj sceni, ali i njen otac je bio poznat u bivšoj Jugoslaviji

lea kiš nije prva poznata osoba u svojoj porodici, već je to pre njen bio njen otac
lea kiš nije prva poznata osoba u svojoj porodici, već je to pre njen bio njen otacfoto: Dragan Kadić

Voditeljka Lea Kiš tokom godina izgradila je sjajnu voditeljsku karijeru i postala više nego prepoznatljiva domaćoj javnosti. Ona je ugostila brojne poznate ličnosti, a mnogi je vole baš zbog njene neposrednosti.

 

Takođe, njena ćerka Sara Mia krenula je njenim stopama i bavi se javnim poslom.

 

Mada je Lea jednom prilikom podelila fotografiju svoje majke i pokazala kako sjajno izgleda na pragu osme decenije, malo je poznato da je njen otac, takođe, važio za vrlo atraktivnog muškarca, a, uz to, bio i poznat u bivšoj Jugoslaviji.

 

O svom privatnom životu Lea Kiš je retko kada govorila u javnosti, ali ono što se zna jeste da je njen otac ostavio ozbiljan trag u jugoslovneskom fudbalu.

 

Pre nekoliko godina, povodom šest decenija otkad su čuvene „Partizanove bebe“ osvojile prvenstvo Jugoslavije, Lea je podelila fotografiju jednog postera s fotografijama tadašnje postave ovog fudbalskog kluba i napisala:

 

Šezdeset godina otkad su "Partizanove bebe" osvojile prvenstvo! Ponosna na mog tatu.

 


Otac poznate voditeljke je, naime, Pavle Kiš, proslavljeni fubaler koji je veoma mlad nastupao za FK Partizan i odigrao 50 mečeva, a kasnije se otisnuo u svet i igrao još za nekoliko evropskih klubova, od kojih su najpoznatiji PSV Ajndhoven i Bajer Leverkuzen.

 

Posle završetka karijere bavio se advokaturom.

 

 

Kiš je preminuo 2018. godine, u 79. godini.

 

Bonus video

Voditeljka Dragana Katić o odnosu sa Sašom Popovićem

 

makonda-tracker