umetnička porodica

On stoji iza čuvenog filma koji Srbi obožavaju: Malo ko zna da je otac Gordana Kičića naš čuveni reditelj

0

Iako za njega znamo već decenijama, manje je poznato i da je tata glumca Gordana Kičića zavidnu karijeru napravio u "sedmoj umetnosti". 

foto: Milan Maricic/ATAImages
foto: Milan Maricic/ATAImages

Naš poznati glumac Gordan Kičić je već dugi niz godina na sceni, tačnije od devedesetih godina. 

 

Njegove uloge u mnogim filmovima su bile veoma upečtaljive, te on važi za jednog od omiljenih glumaca srednje generacije. 

 

Između ostalog, gledali smo ga u "Kad porastem biću kengur", "Nebeska udica", "Mala noćna muzika", "Do koske", a glumio je i u serijama "Senke nad Balkanom", "Ubice mog oca" i "Mama i tata se igraju rata".

 

Uz sve to, on je redovan član "Ateljea 212",a pre par godina dobio je i nagradu MIća Aleksić. 

No, nije baš toliko opšte poznato da je i njegov otac poznati filmadžije. U pitanju je naš proslavljeni reditelj, zbog koga je Gordan i zavoleo "sedmu umetnost".

 

To je Branislav Kičić, koji je prepoznatljiv po ostvarenjima "Osmeh Margerit Jursenar", "Moj ujak", "Magnet", To sam ja", "Gorica:Gorica Popović", ali i jednog svima dobro poznatog koji je veoma voljen u našoj zemlji, a to je -  "Na Drini ćuprija",

 

Gordan, kome je i supruga u sedmoj umetnosti, je i sam rekao da je za njegovu ljubav prema filma tata veoma zaslužan. 

Kao dete sam bio nemiran, pun energije i jedini trenuci kad sam bio miran bili su kada bi mi roditelji pustili neki film da gledam. Otac je imao veliku kolekciju VHS kaseta i pravio je neku vrstu svoje kolekcije filmova. Imao je veliku količinu filmskih klasika i pasionirano je gledao filmove što radi i danas, tako da sam ih i ja još kao mali gledao -  rekao je Gordan Kičić za Kaleidoskop.

 

U toj kolekciji bilo dosta velikih i poznatih filmskih naslova, koji su malog Kičića pratili od detinjstva. 

 

- U našoj kućnoj filmoteci imali smo dela Kloda Šabrola, ceo Karpenterov opus, Stenlija Kjubrika, Felinija, Antonionia, Melvila. Bio je to sastavni deo mog odrastanja – kaže glumac. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by gordankicic (@gordankicic)

Tata mu je uvek bio velika podrška i neko ko uvek može da mu da mišljenje  u vezi sa poslom. 

 

- Kako da ne. Meni je on vrlo dragocen saradnik i podrška sa kojim uvek proverim sve i kome dam svaki komad i scenario da pročita. Sa mnom je učestvovao u čitanju stotina scenarija za "Realnu priču" i sve vreme je bio na snimanju. Drago mi je jer vreme i život prolaze i ti neki trenuci koje imate sa ocem koji je pored vas u najvažnijoj stvari koju radite je stvarno fenomenalna – ispričao je Kičić svojevremeno, neposredno nakon što je režirao svoj prvi film "Realna priča".

 

Bonus video: 

 

 

 

 

 

makonda-tracker