nije ni slutila

Mlađi je od nje i 10 godina nije video dete: Srpska glumica se porodila u 52. godini, a partner joj je okrenuo leđa

0

Iako su zajedno planirali potomstvo i započeli proces vantelesne oplodnje, nakon što je glumica zatrudnela otac njenog deteta se povukao

Glumica Ljiljana Jakšić imala je 51 godinu kad je postala majka prvi put
Glumica Ljiljana Jakšić imala je 51 godinu kad je postala majka prvi putfoto: Kurir TV

Glumica Ljiljana Jakšić, koju šira publika zna kao Salvetu zbog njene uloge u "Kursadžijama", jedno je od omiljenih lica na domaćoj javnoj sceni.


Šarmantna glumica koa je godinama poznata i kao Dama iz Skadarlije, gde je dugo u kostimu pomagala gostima čuvenih restorana u Skadarskoj ulici da osete duh nekih starih vremena, poznata je po širokom osmehu i velikoj snazi.


Oni su joj značili i kada joj se u 52. godini dogodilo nešto što je dugo priželjkivala – zatrudnela je. Ipak, njen partner je rešio da ne želi da bude uz nju iako su zajedno planirali potomstvo.

 


Moj tadašnji partner i ja želeli smo da postanemo roditelji ili sam samo ja tako mislila. Očigledno je da je on bio zainteresovan samo za vezu sa mnom. Žarko sam želela dete, pa je on pristao verovatno u nadi da vantelesna neće uspeti. Kad sam ostala trudna, iznenadio se i rekao kako on to ne može, želi da izađe iz toga i ne bi da se nosi s tim – ispričala je tada Ljiljana za Story.

 

Ona je, ipak, rešila da postane majka, te je krajeem 2013. godine donela na svet ćerku Dariju.

 

Glumica Ljiljana Jakšić godinama je poznata kao dama iz Skadarlije
Glumica Ljiljana Jakšić godinama je poznata kao dama iz Skadarlijefoto: Dragana Udovičić

Kako je tada pričala, njen partner joj je okrenuo leđa čim je shvatio da će postati otac, a ona nije želela da odustane od svoje želje i "čuda" koje joj se dogodilo u pedesetim.


Partner je odustao onog trenutka kada je shvatio da se moj san ostvario. Od tada je svako pošao svojim putem. Na roditeljstvo ne treba nikoga prisiljavati, ne optužujem ga, ali ga ne razumem – rekla je svojevremeno glumica.

 


Kako se tada pisalo, Ljiljanin partner je mlađi od nje, ali nikada nije otkriven njegov identitet, niti je glumica kasnije pominjala Darijinog biološkog oca.


Glumica je, inače, zatrudnela uz pomoć vantelesne oplodnje, a kasnije je priznala da se s bivšim partnerom dogovorila da prekinu svaki kontakt.


Prekinuli smo svaki kontakt. Tako smo se dogovorili. Samim tim biću samohrana majka i njega ta priča ne zanima. Protivnik sam prisile u bilo kojoj vrsti odnosa – rekla je tada glumica.

 

Glumica Ljiljana Jakšić
Glumica Ljiljana Jakšićfoto: Zorana Jevtić

Ljiljana je danas svojoj mezimici i majka i otac, a primer je požrtvovanog roditelja velike snage koji uspeva da se nosi i u najtežim situacijama, poput one kada je ostala bez posla na početku pandemije virusa korona.

 

Štaviše, samo 40 dana posle porođaja, vratila se u svoj kostim i otišla u Skadarliju da zaradi za svoju malu i srećnu porodicu.


Ni u trenucima kada mislim da ne stižem, da padam od umora, da ne mogu više, kad pomislim da mi je iscurila sva energija, kad je ona u pitanju nađe se snaga. A uvek je ona u pitanju. I kad radim - radim jer je to neophodno zbog nas dve, zbog naše male porodice. Kada idemo u obilazak ili gde već, potrudim se da njoj prija, da nju to nešto nauči, sva je akcija usmerena na to da njoj bude dobro, da nama bude dobro – ispričala je svojevremeno glumica.

 

 

makonda-tracker