glumila u holivudu

Malo ko zna da je supruga Vlada Divca GLUMICA: Igrala sa Antoniom Banderasom, a studirala sa omiljenim srpskim glumcem

0

Svi znaju ko je supruga našeg čuvenog košarkaškog asa Vlade Divca, ali malo ko zna da je ona glumica. 

 

Vlade i Snežana Ana Divac
Vlade i Snežana Ana Divac foto: Antonio Ahel / ATA Images

Snežana Ana Divac i naš proslavljeni košarkaš Vlade Divac u braku su skoro četvrt veka. Tačnije 24 godine, pošto su se venčali 1989. godine. Oni kao takvi važe za jedan od najskladnijih i najdugovečnijih parova pod srpskim javnim nebom.

 

O Vladi Divcu i njegovoj sportskoj karijeri se sve zna. Bio jedna od vedeta naše reprezetacije dugi niz godina i osvojio je veliki broj medalja, a ostavio je i veliki trag u NBA ligi. Međutim, o njegovoj supruzi se ne i zna mnogo toga.

 

Naravno, svi znamo ko je ona, ali malo je onih koji znaju koja je njena profesija. Snežana Divac, kojoj je Ana samo nadimak, rođena je 1967. godine u Kraljevu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ana Divac (@ana_divac)

Snežana je po profesiji glumica i zavšila je Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu. Diplomirala je 1990. godine, u klasi profesora Milenka Maričića.

 

- Tri fakulteta su se našla na mojoj listi želja za upis na studije. Psihologija, novinarstvo i gluma. Uvek sam želela da osetim kako izgleda živeti više od jednog života, pa sam bez ikakvog iskustva pokušala da upišem FDU i nije mi uspelo - pričala je svojevremeno Ana Divac.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ana Divac (@ana_divac)

 

Pošto nije uspela da upiše FDU iz prvog pokušaja, odlučila se za rezervnu varijantu.

 

- Da ne bih izgubila godinu, upisala sam novinarstvo na FPN i odslušala prvu godinu sa Ivicom Dačićem i ostalim kolegama. Stalno sam se družila s njim i s još jednim kolegom koji je kasnije postao DJ. Njih dvojica su bili prilično upadljivi kada se pojave zajedno jer je Ivičin drug bio jako visok, pa su ih svi na fakultetu znali zbog toga - seća se godine na FPN Divčeva.

 

FPN napušta nakon svega godinu dana, kada je uspela da upiše FDU.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ana Divac (@ana_divac)

 

- Sledećeg septembra smo prestali da budemo kolege jer sam iz drugog puta upisala glumu. U devedesetim smo se Vlade i ja jasno deklarisali protiv Miloševićevog režima, ali to nijednog trenutka nije omelo Ivicu da bude ljubazan prema nama kad god nas sretne - pričala je Snežana o tom periodu.

 

 

Snežana Ana Divac je studirala u klasi sa Draganom Jovanovićem
Snežana Ana Divac je studirala u klasi sa Draganom Jovanovićemfoto: Marina Lopičić

Snežana, koja se tada prezivala Orlović, studirala je sa mnogim čuvenim imena srpske glumačke scene. Njeni "klasići" bili su Dragan Jovanović, Ivana Žigon, Igor Pervić, Nataša Vlahović, Dejan Matić, Dejan Paroški, Goran Daničić, Dušica Stefanović, Nebojša Ljubišić, a sa njom je studirao i Slobodan Ćustić, čega se podsetio jednom prilikom.  

 

Slobodan Ćustić se setio kako je bilo studirati sa Divčevom ženom
Slobodan Ćustić se setio kako je bilo studirati sa Divčevom ženomfoto: Dragana Udovičić

Snežana je glumila u pozorištu. Na daskama koje život znače imala je više uloga, alu najpoznatija je po ulozi Ružice, prijateljice Mileve Ajnštajn u istoimenoj predstavi Vide Ognjenović.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ana Divac (@ana_divac)

 

Nakon toga se Vlade Divac iz Partizana preselio Lejkerse i Snežana odlazi sa njim u Los Anđeles.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ana Divac (@ana_divac)

 

Snežana Ana je i u Holivudu ostvarila nekoliko uloga. Prvo pojavljivanje je imala u filmu „Dvostruka nevolja“ 1992. godine, a posle se čak u jednom ostvarenju pojavila zajedno sa svojim suprugom.

 

 

U pitanju je bio film „Edi“ sa duhovitom Vupi Goldberg, a nakon toga kao i u komediji „Igraj do koske“ gde je glumio veliki Antonio Banderas. Pojavila se i u jednom domaćem filmu, a to je „Spomenik Majklu Džeksona“ Darka Lungulova.

 

 

makonda-tracker