gluma ih je spojila

27 godina skladnog braka sa koleginicom: Da li znate koja GLUMICA je supruga Borisa Isakovića?

0

Glumca Borisa Isakovića je spojila ljubav prema glumi.

foto: Antonio Ahel/ATAImages
foto: Antonio Ahel/ATAImages

Boris Isaković (56) je pozorišni i televizijski glumac, čije uloge veoma dobro pamtimo.

 

Svoju glumačku karijeru je započeo 1990-ih godine, a od tada je zabeležio brojne zapažene uloge kao u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu tako i u maltene svim beogradskim pozorištima. 

 

Od 2012. godine je direktor drame Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu, a radii kao profesor na Akademiji umetnosti u Novom Sadu.

 

Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja, uključujući dve Sterijine nagrade, nagrada „Predrag Tomanović“, „Raša Plaović“, „Veljko Maričić“ i drugih. Prvu filmsku ulogu ostvario je 1990. godine u komediji „Seks – neprijatelj br. 1“.

Značajne uloge je ostvario u filmovima i serijama "Apsolutnih sto", "Klopka", "Sestre", "Que vadis, Aida?", "Folk" "Sumnjiva lica, "Senke nad Balkanom" i "Porodici".

 

Od 1996. godine je u skladnom braku sa koleginicom, glumicom Jasnom Đuričić.

 

Ona je takođe bila član Srpskog narodnog pozorišta u Novom sadu gde je bila prvakinja drame, a sada radi kao profesorka glume na Akademiji umetnosti u Novom Sadu.

 

Publika je zna po pozorišnim ulogama u predstavama "Čudo u Šarganu" , "Sumnjivo lice", "Pop Ćira i pop Spira", "Pokondirena tikva", al i filmskim ostvarenjima "Que vadis, Aida?", "Južni vetar, "Muškarci ne plaču" i mnogim drugim. 


Spojili su nas slični pogledi, jednaki darovi koje smo imali i dobar zajednički rad. Da nije bilo tako, teško da bi išta drugo uopšte počelo. Zahvalni smo glumi što nas je učila i terala da učimo o sebi, saznajemo i spoznajemo sebe. Mi smo odraz jedno drugoga i to treba produbljivati - izjavio je Boris jednom prilikom za Gloriju.


Jasna Đuričić se slaže sa suprugom, ali dodaje da je ključ rad na sebi.

‒ Smatramo da je normalno da se ogledamo jedno u drugom, ja u Borisu, on u meni. Čuli smo sve te floskule „ljubav mora da se zaliva“, „na ljubavi mora da se radi“. Tačno je i to, ali uspeva samo ako svako, pre svega, radi na sebi. Da bi dvoje izgradilo odnos, svako mora da bude prvo zagledan u sebe i tek onda će na pravi način moći da vidi onog drugog ‒ kaže Jasna i dodaje:

 

Boris nije moj, niti sam ja njegova. Svako je biće za sebe. Tu je ključ. Kada smo uspostavili takav odnos, postali smo vrlo dobri prijatelji i možemo da pomognemo jedno drugom.-

 

makonda-tracker