icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

osniva i fondaciju

Pet puta je prošla kroz naporan proces: Trudna Ivana Korab posle porođaja planira da usvoji dete

Naša poznata manekenka Ivana Korab nas je krajem prošle godine sve obradovala vestima da je opet trudna.

foto: Ivana Korab Instagram
foto: Ivana Korab Instagram

Ivana Korab je nas je obradovala vestima da njen suprug i ona, pošto su pre dve godine dobili sina Matea, sada čekaju još jednog sina. Otkriva i da joj je druga malo teža od prve trudnoće i da se nešto brže umara.

 

- Druga trudnoća mi je potpuno drugačija od prve. Radim punom parom, ali mi, za razliku od prvog puta, treba više energije da se pokrenem. Baš se brzo umorim - kaže Ivana.

 

Ivani je drugi put da je zatrudnela putem vantelesne oplodnje. Kako kaže, ceo proces vantelesne joj je bio prilično naporan. I to navodi kao jedan od razloga zbog čega ne želi više da rađa decu.

 

- Želim da pružim ljubav i porodicu detetu iz doma! Oduvek sam razmišljala o tome, a sada ću to i da ostvarim. Čim se porodim, krenuću u proceduru za usvajanje, jer ne bih volela da bude velika razlika u godinama između moje dece - rekla je manekenka.

 

Lepa manekenka objašnjava da je čak pet puta do sada bila na vantelesnoj oplodnji i da jednostavno nema snage da još jednom prolazi kroz celu tu proceduru.

 

- Ljudi me često pitaju zašto ne rodim treće dete, ako već želim da imam veliku porodicu. Mislim da bi mi peta vantelesna oplodnja bila previše. Ne želim opet da prolazim kroz to. S druge strane, decu toliko volim da smatram da bi bilo plemenito da svu tu ljubav dam nekom detetu koje nije imalo sreće do sada - kaže Ivana za Informer.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ivana Korab (@ivanakorab)

 

Ivana veliku podršku u ovoj odluci ima i od svog supruga, koji je potpuno razume i koji je uvek tu za nju. Kako kaže, čula je da ni proces usvajanja nije baš brz i jednostavan, ali da je spremna na to.

 

- Moj suprug je znao da to želim i pre nego što smo počeli da se zabavljamo i podržava me. Mnogi mi govore da nisam svesna koliko je težak proces usvajanja, pa potom i navikavanje deteta na novi život. Ma, i da bude teško, nije mi problem - navodi manekenka.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ivana Korab (@ivanakorab)

 

Ivana je još kao tinejdžerka shvatila da želi da pomaže deci, pa je tako sa svega 18 godina volontirala u Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj. Danas planira i da osnuje fondaciju za stipendiranje dece iz doma.

 

- Teško je gledati nedužno dete koje živi u domu, a ničim nije zaslužilo da bude ostavljeno. Ima mnogo divne dece koja su napuštena i zaista bih volela da im pomognem. Planiram da osnujem fondaciju kako bi što više njih završilo školu i upisalo fakultet - kaže Ivana. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ivana Korab (@ivanakorab)

 

Kako je rekla, još devojačkim danima je sebi zacrtala plan, koji će, nada se, uskoro i ispuniti. 

 

- Još kao mladoj mi se probudila želja da pomažem mališanima i da jednog dana usvojim dete. Sećam se, dok sam volontirala, rekla sam da ću ili biti dovoljno bogata da im pomognem ili dovoljno poznata da mogu da pozovem ljude da im pomognu - završila je Korabova.